2018. április 5., 15:36

Harminc országból is érkezhet versenyző

A szervezők reményei szerint 25-30 országból érkeznek majd öttusázók a júliusi Európa-bajnokságra, Székesfehérvárra.

öttusa
Fotó: TASR

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke az Eb csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a rendező Volán Fehérvár és a város is évtizedek óta erős pillére a sportágnak. Egyúttal emlékeztetett rá, hogy a nemzetközi szövetség a tavalyi, székesfehérvári junior világbajnokságot választotta az év legjobb versenyének, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "jó kezekben lesz az Eb-rendezés is".

Kármán Sándor versenyigazgató azt mondta, jórészt a korábbiakban bevált létesítményekben rendezik meg a versenyt, egyedül a vívás kerül új helyszínre, a májusra felépülő Széna téri sportcsarnokba. Az úszásra a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglásra és a kombinált számra pedig a Bregyó Szabadidő Központban kerül sor.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy a városban otthon van a sportág, a házigazda egyesület pedig nagy tapasztalattal rendelkezik öttusa világversenyek lebonyolításában, mind felnőtt, mind utánpótlás vonalon.

Legutóbb felnőtt Eb-t 2014-ben rendeztek Székesfehérváron. Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke, a Volán Fehérvár öttusaszakosztály igazgatója elmondta, hogy a klub versenyzői jelenleg a felkészülés közepén tartanak, amelynek a végén reményei szerint "minden idők legeredményesebb Eb-jét zárják".

A Volán Fehérvár versenyzője többek között az egyéniben és a válogatottal is világbajnok Kovács Sarolta, valamint a magyar csapattal ugyancsak vb-győztes Demeter Bence, aki a múlt héten második lett a Los Angeles-i világkupán, egy éve pedig a legjobbnak bizonyult az amerikai versenyen.

Az öttusa nemzetközi mezőnye az év első hónapjaiban a világkupa-sorozatban mérheti fel az erőviszonyokat, Kairó és Los Angeles után Kecskemét és Szófia lesz a házigazda, a vk-finálét pedig Asztanában rendezik júniusban. A székesfehérvári Eb-re július 17. és 23. között, majd az év fő versenyére, a világbajnokságra szeptemberben, Mexikóvárosban kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.