Gombos Norbert továbbjutott a marbellai tenisztorna nyolcaddöntőjébe

2021. április 6., 09:02
Ondik Gábor

A nádszegi származású Gombos Norbert három szettben diadalmaskodott az argentin Juan Ignacio Londero ellen, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe a Marbellán zajló salakpályás férfi tenisztornán.

Fotó: atptour.com

A 30 esztendős felvidéki játékos az argentin Juan Ignacio Londerot győzte le három játszmában.

Az első szettben elsőként a világranglista 94. helyén rangsorolt argentin vette el Gombos adogatását, amit szinte azonnal vissza is vett ellenfelétől a felvidéki játékos. A folytatásban is nagyon kiélezett csata folyt, a rövidítésben mindkét játékos elvette egymás adogatását, így tie-break útján dőlt el az első játszma, amit Londero nyert meg.

A második játszmában Gombos koncentráltabb lett és jobban is teniszezett ellenfelénél, aminek meg is lett az eredménye. A nádszegi teniszező először 1-1-es állásnál brékelte ellenfelét, majd 3-1-es állásnál is elvette ellenfele adogatását, így könnyedén 6-1-re megnyerte a második szettet és kiegyenlített a játszmákat tekintve.

A döntő játszmában is jól teniszezett a felvidéki játékos, 3-2-es állásig az argentin Londero hozta saját adogatásait, ekkor azonban először megremegett a keze a harmadik játszmában, amit Gombos ki is használt és azonnal 4-2-es brékelőnybe került. Londero innen már nem tudott visszajönni,

Gombos hozta saját adogatásait és 6-3-ra megnyerte a döntő játszmát és ezzel a mérkőzést is.

A nádszegi játékos ellenfele a második fordulóban a szintén argentin Federico Delbonis lesz.