Gólzáporos cseh-szlovák derbivel zárultak a csoportmeccsek

2021. június 1., 18:44
Ondik Gábor

Vereséggel zárta a Lettországban zajló jégkorong világbajnokság utolsó csoportmérkőzését a szlovák válogatott. Craig Ramsay együttese 7-3-as vereséget szenvedett a csehektől, így a csoport negyedik helyén végeztek a szlovákok.

jégkorong, Szlovákia

Gólzáporos mérkőzéssel zárták a szlovákok a jégkorong világbajnokság utolsó csoportmérkőzését. A szlovákok a csehektől szenvedtek 7-3-as vereséget, amit azt jelentette, a csoport negyedik helyét szerezték a meg a szlovákok, és nyolc év után szerepelhetnek a legjobb nyolc között.

I. harmad:

A csoportmeccsek utolsó napja előtt eldőlt, hogy Szlovákia mellett Csehország is ott lesz a legjobb nyolc között és Svédország utazhat haza. A kérdés már csak az volt, hanyadik helyen zárják a csoportot a csehek és a szlovákok. A találkozó első harmadában már meg is kaptuk erre a választ, hiszen a csehek egy gyors góllal kezdték a mérkőzést, már az első lövésükből megszerezték a vezetést az első percben Zadina góljával. A vezetés megszerzése után is Csehország volt az aktívabb, a szlovákok játékában nem volt meg a lendület. Az első szlovák lehetőség a 8. percben adódott, de Nemec nem tudott élni a lehetőséggel. A cseh válogatott a 16. percben megduplázta előnyét Spaček révén, a gólpasszt az első gól szerzője, Zadina jegyezte, így kétgólos cseh előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

II. harmad:

A második harmadban a csehek újabb gyors gólt szereztek Radil révén, amire négy perccel később érkezett a szlovákok válasza Sukeľnek köszönhetően. A szlovákoknak jót tett a szépítő találat és felébredtek, ezek után némi nyomás alá helyezték a cseh válogatott kapuját. A 32. percben emberelőnybe kerültek a szlovákok, ami után megvolt a lehetőségük, hogy tovább csökkentsék a hátrányukat, de Slafkovský, Gernát és Cehlárik sem tudott a kapuba találni. A második harmad végén a csehek megszerezték negyedik találatukat is, amivel lényegében el is döntötték a három pont sorsát.

III. harmad:

A záró harmadban a szlovák válogatott kapust cserélt és Hudáček helyére Húska állt be, de ennek ellenére is nagyon bekezdett a cseh válogatott és két lehetőségüket is gólra váltották két perc leforgása alatt, amivel már 6-1-re vezettek. A 49. percben Bučko megszerezte a szlovák válogatott második gólját 6-2-re módosítva az eredményt. A mérkőzés utolsó perceiben Pospíšil is betalált, majd az utolsó percben Ramsay lehívta kapusát, ami után a csehek beállították a 7-3-as végeredményt.

Vereségével a szlovák válogatott negyedik helyen zárt csoportjában és csütörtökön az Egyesült Államok ellen lépnek pályára a negyeddöntőben.

Jégkorong-vb, A-csoport:
Szlovákia - Csehország 3-7 (0-2, 1-2, 2-3)
Gólok és gólpasszok: 27. Sukeľ (Faško-Rudáš), 49. Bučko (Holešinský, Buc), 59. Pospíšil (Cehlárik, Gachulinec) – 1. Zadina (Hájek, Moravčík), 16. Špaček (Zadina), 23. Radil (Šustr, Šulák), 40. Šulák (Špaček), 44. Stránský, 46. Blümel (Stránský, Moravčík), 60. Hájek (Hanzl, Smejkal).
Szlovákia: Hudáček (41. Húska) - Gernát, Kňažko, Nemec, Rosandič, Grman, Jánošík, Gachulinec, Bučko - Pospíšil, Slafkovský, Cehlárik - Lantoši, Krištof, Studenič - Kelemen, Sukeľ, Faško-Rudáš - Liška, Buc, Holešinský.
Csehország: Will – Moravčík, Hájek, Klok, Sklenička, Šustr, Šulák, D. Musil – Zadina, Chytil, Flek – Lenc, Špaček, Stránský – Radil, Hanzl, Smejkal – Blümel, T. Zohorna, A. Musil.
A keddi játéknap további eredményei:
Kanada - Finnország 2-3 szétlövéssel (1-0, 1-1, 0-1 – 0-0, 2-3)
Svájc - Nagy-Britannia 6-3 (2-1, 4-1, 0-1)
Olaszország - USA 2-4 (0-3, 1-1, 1-0)

Kövesse facebook oldalunkat is!