2022. május 8., 18:50

Giro d'Italia - Cavendishé a balatonfüredi sprint

Mark Cavendish nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik - egyben utolsó magyarországi - szakaszának sprintbefutóját Balatonfüreden.

Giro d'Italia, Mark Cavendish
Fotó: TASR

Az összetettben változatlanul a holland Mathieu van der Poel áll az élen. Legjobb magyarként Fetter Erik a 41. helyen haladt át a célvonalon.

A Quick-Step Alpha Vinyl rutinos brit sprintere klasszikus mezőnyhajrában diadalmaskodott a Kaposvárról indult 201 kilométeres táv végén a francia Arnaud Démare és a kolumbiai Fernando Gaviria előtt.

Giro d'Italia
Fotó:  MTI/MTVA
Versenyzők a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszán Tihanynál 2022. május 8-án

A sprintben a 36 éves, a háromhetes viadalokon immár 53 szakaszelsőséggel rendelkező Mark Cavendish bizonyult a leggyorsabbnak, Valter Attila francia csapattársa, Arnaud Démare és a kolumbiai Fernando Gaviria előtt.

Az összetett élcsoportja nem változott, Van der Poel a várakozásoknak megfelelően megtartotta első helyét.

A magyarok közül Fetter Erik 41., Valter Attila pedig 48. lett, de a győztessel azonos idővel, míg Peák Barnabás 172. helyen ért célba 1:06 perc hátránnyal.

Az olasz körverseny a hétfői szünnap után kedden Szicíliában folytatódik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.