2019. szeptember 25., 17:40

Fussunk és jótékonykodjunk az állatokért!

A közelgő állatok világnapja alkalmából, szeptember 28-án 9 órától saját menhelyén harmadízben rendez családi nappal egybekötött jótékonysági futást a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület. A főzőversennyel és más érdekes műsorokkal színesített Fuss az állatokért! című rendezvényre a felvidéki érdeklődőket is szeretettel várják a szervezők, akiknek időnként a túlparti „selyés“ egyetemisták is besegítenek.

Jótékonysági futás
Médialapozó
Fotó: Rex

„Bár a jövőre 20 éves egyesületünk családi napot korábban már többször is tartott, ám a 2013 óta működő menhelyünk melletti szabad területen harmadszor valósul meg a jótékonysági futással és első ízben főzőversennyel is egybekötött rendezvényünk. A látogatók a Győr, illetve a Somos utca felé vezető út közelében találják meg a menhelyet, amely fenntartására, illetve az ott élő közel 70 kutya és macska számára gyűjtünk pénzadományokat, továbbá tápokat, konzerveket, játékokat, valamint tisztító, fertőtlenítő és gyógyszereket, illetve féreghajtó tablettákat. Évközben pedig a támogatóink adójuk 1 százalékát szokták felajánlani nekünk, s az önkormányzat is ugyanannyi pénzzel támogatja a működésünket“ - tájékoztatta portálunkat a szombati rendezvény kapcsán Mandel Géza egyesületi elnök.

A futóversenyre nevező felnőttek majd jelképes 1000 forintos nevezési díjat fizetnek be, a gyermekek azonban teljesen ingyenesen versenyezhetnek. A résztvevők frissítőket és kondíciójavító falatkákat, a leggyorsabb futók pedig érmeket, díjakat is kapnak A 4-6 évesek 200, az idősebb gyerekek 400 méteren, a felnőttek pedig 3,5 kilométeren bizonyíthatják gyorsaságukat.

Fotó: Rex

„Újdonságként idén főzőversennyel is tarkítjuk a programot. A benevező csapatoknak magukkal kell hozniuk a saját felszerelésüket, edényeiket és a hozzávetőleg 20 személy ebédjéhez szükséges alapanyagot. Az általuk választott recepthez ivóvizet, jó levegőt és nagyszerű hangulatot mi biztosítunk. A kész ételeket hozzáértő bíró fogja zsűrizni, illetve a látogatók által adomány ellenében megvásárolható közönségkedvenc étel lesz a győztes“ - tudtuk meg a továbbiakban.

A kiegészítő műsorok is az állatokkal és a mozgással függnek majd össze. „A nap során bemutatót tart a szelíd lóidomítást űző Hamza Viktória. Az ún. Dogdancing során gazdájuk, Tanászi Szandra utasításaira táncmozdulatokat végeznek a kutyák. Lehetőség nyílik egy interaktív beszélgetés folytatására a témában több könyvet kiadott Karay Zoltán kutyakiképzővel. Alkalom nyílik az íjászkodás és a hintós kocsikázás kipróbálására és a helyi Dogland kutyakiképző iskola tevékenységének alapos megismerésére az ügyességi és őrző-védő gyakorlatok bemutatója során. Nem hiányozhat majd a gyerekek fölös energiáját levezető ugrálóvár, a kézműves sarok, a csillámtetováló és a hennafestő sem. Belépőjegyeket nem árusítunk, de minden adományt nagy szeretettel fogadunk“ - magyarázta interjúalanyunk.

A műsorból ez alkalommal sem maradhat ki a házikedvenceket megmozgató, önkéntes kutyasétáltatás, és lehetőség nyílik a kisebb-nagyobb cicák, kutyák örökbefogadására is. A szervezők bíznak a kedvező időjárásban, esős napon azonban a rendezvény elmarad.

Jótékonysági futás
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék