2019. május 23., 13:22

Füleknek megvan az első szlovák bajnoka birkózásban

Rimaszombat városa adott otthont az idei diák szabadfogású birkózó szlovák bajnokságnak, amelyre összesen 23 egyesület 119 versenyzője nevezett be. Füleki színekben négy birkózó indult csatába a bajnoki címekért.

birkozok4.jpg
Médialapozó
Fotó: Füleki Birkózó Klub

Bár a füleki birkózó sportág nem rég indult újra a városban, két év működés után máris megvan az első szlovák bajnok. “Horváth Dávidé az első bajnoki címünk, aki 57 kg-s súlycsoportban mérkőzött. Vártuk tőle ezt az eredményt, mivel tavaly ugyanitt a 2. helyen végzett, de kötött fogásban. Akkor csupán bemutatkozni, idén viszont kimondottan harcolni mentünk. Ami meglepetés, hogy az arany mellett két 4. és egy 6. helyet is szereztünk. Az eredményeknek köszönhetően így a hetedikek lettünk. Ez számunkra nagyon nagy büszkeség”- nyilatkozta Albert Attila, a Füleki Birkózó Klub elnöke.

“A másik éremesélyesünknek sajnos nem jött össze, a 6. lett. Pedig a legtechnikásabb birkózónk, és nem csak helyi viszonylatban. Így az egyik szemünk sír, a másik nevet”- tette hozzá Dani László, a Füleki Birkózó Klub vezetőedzője.

Eredmények:
Szlovák bajnok: Horváth Dávid (57kg)
4. helyezett: Jónás Marek (52kg)
4. helyezett: Balázs Krisztián (57kg)
6. helyezett: Balog Krisztián (44kg)

Legutóbb a Szlovák Diák Liga keleti fordulójában vettek részt, ahová 8 csapat 77 fiatal birkózója érkezett. Innen a fülekiek 12 éremmel tértek haza.

Első helyezettek: Jónás Róbert, Mészáros Róbert, Krága Sebastian, Bial Benedek, Balog Kristián,Jónás Marek, Horváth Dávid, Rácz Róbert, Balog Roland.

Második helyezettek: Kaločai Daniel, Balázs Krisztián.

Harmadik helyezett: Mészáros Péter.

Így összesítésben a harmadik helyen állnak, de látnak esélyt az előbbrejutásra,

ugyanis a keleti ligában további két forduló vár rájuk. “Négy év kell ahhoz, hogy egy birkózó öntudatos legyen. A mostani érmeseinktől elvárjuk, hogy két év múlva hozzák az eredményeket. Mert tudnak elsők lenni, ha követik az utasításainkat”-  mondta a vezetőedző.

A rendszeres edzés és odafigyelés kezdi meghozni a gyümölcsét. Viszont az eredményeket meg is kell tartani. “Fontos, hogy haladjunk a technikával, hogyha feljebb kerülünk a diák kettesbe, akkor már ne kezdőt vigyünk a Szlovák bajnokságra, hanem képzett birkózót”- zárta Albert. 

birkozok4.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék