2022. február 20., 18:44

Ezúttal Lengyelországban remekeltek a dunaszerdahelyi birkózók

A hétvégén a dunaszerdahelyi birkózóklub serdülő és kadet birkózói Gaál Attila ás Vajas József edzők vezetésével a lengyelországi Bielawa városában rendezett nemzetközi birkózóversenyen vettek részt, amelyre a hazaiak mellett Csehország, Magyarország és Szlovákia 251 versenyzője nevezett be.  

dunaszerdahelyi birkózók
Fotó: A klub felvétele

A serdülők 38 kg-os súlycsoportjában az erős mezőny ellenére (17 versenyző) hármas dunaszerdahelyi siker született. Négy győztes mérkőzést követően az aranyérmet Hegedűs Attila szerezte meg, Kovács Péter a második helyen végzett és Bodó Barnabás pedig a bronzmeccsen lengyel ellenfelét legyőzve szerezte meg a harmadik helyet.

A kadetok 60 kg-os súlycsoportjában Kovács Ferenc Dániel három nyertes meccset követően került a döntőbe, ahol cseh ellenfelén pontozásos győzelmet aratva lett aranyérmes.

Értékes ezüstérmet szereztek még Both Gergő 57 kg-ban és Vajas Viktória a lányok 42 kg-os súlycsoportjában, valamint bronzérmet Viktorin Filip 57 kg-ban, Nagy Roland a kadetok 55 kg-os súlycsoportjában és Görcs Lara a kadet lányok 53 kg-os súlycsoportjában. 

Csapatversenyben a dunaszerdahelyi klub a második helyen végzett 30 csapat között, holtversenyben a lengyel Teresinnel.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.