2023. március 14., 16:56

Európa Játékok: Huszonkilenc sportágban lesznek versenyek, tizenkettőben Eb-t rendeznek

Huszonkilenc sportágban rendeznek versenyeket, tizenkettőben pedig egyben Európa-bajnokságra kerül sor a III. Európa Játékokon, melyet június 21. és július 2. között bonyolítanak le Krakkóban és a környező kis-lengyelországi régióban.

Európa Játékok
Fotó: MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának összesítése szerint kajak-kenuban sprintben és szlalomban, öttusában, vívásban, szinkronúszásban, műugrásban, BMX-ben és mountainbike-ban, tollaslabdában és teqballban lesz kontinensviadal a lengyelországi verseny, míg atlétikában és cselgáncsban csapat Eb zajlik majd.

Tíz sportágban közvetlen olimpiai kvótát osztanak, 15-ben pedig - részben átfedésben - specifikus világranglista-, illetve olimpiai ranglistapontok szerezhetők, amelyek az olimpiai kvalifikációba beleszámítanak valamilyen módon. A közvetlenül begyűjthető kvóták tekintetében magyar szempontból az ökölvívás és a sportlövészet emelkedik ki. Jelentős mennyiségű kvalifikációs hely szerezhető öttusában is, ugyanakkor egy nemzetből nemenként csak egy.

A versenyeket 13 városban - Krakkóban, Chorzówban, Krzeszowicében, Krynica-Zdrójban, Nowy Saczban, Oswiecimben, Rzeszówban, Tarnówban, Wroclawban, Zakopanéban, Nowy Targban, Bielsko-Biala és Myslenicében - bonyolítják le.

A szervezők kevesebb mint száz nappal a rajt előtt 48 ország mintegy 7300 sportolóját várják a multisport-eseményre, melyen 255 győztest avatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.