2022. június 22., 11:58

Döntős a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó

A női 4x200 méteres gyorsváltó bejutott a döntőbe szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, hárman pedig a délutáni elődöntőkben folytathatják.

Pedig nagyon akart
Gyurinovics Fanninak az egyéni csúcs sem bizonyult elegendőnek a továbbjutáshoz
Fotó: MTI

A Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna, Molnár Dóra összeállítású staféta 7:56.52 perces idővel futamában a harmadik, összesítésben az ötödik lett.

Különösképpen a 16 esztendős Pádár tette oda magát, aki a hatodikról a harmadik helyre hozta fel a csapatot úgy, hogy a teljes mezőnyt figyelembe véve a második leggyorsabban teljesítette a távot.

A délelőtti programban úszó többi magyar közül csak Gyurinovics Fanninak nem sikerült bejutnia az elődöntőbe 100 méter gyorson, pedig ő volt az egyetlen, aki egyéni csúcsot ért el, azonban 54.98 másodperces ideje csak a 19. helyhez volt elég.

Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám a hetedik, Kovács Benedek Bendegúz pedig a nyolcadik idővel lépett tovább. Az olimpiai-5. Telegdy könnyed versenyzéssel, 1:57.82 perces idővel csapott célba és már az elődöntőre kitűzte maga elé az ötkarikás játékokon elért egyéni csúcsának (1:56.15) megjavítását, míg a vb-újonc Kovács mindössze 18 századra volt élete legjobbjától (1:57.70), amit este szeretne elérni.

Békési Eszter 200 méter mellen 2:27.95 perces idejével éppen csak elcsípte a még továbbjutó 16. helyet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.