2020. január 12., 15:10

Deák András Asztalitenisz Emlékverseny: három érem a Felvidéké

Fokozatosan összmagyar jelleget ölt a január 11-én tizenharmadik alkalommal Budapesten megrendezett Deák András Asztalitenisz Emlékverseny, amelyet Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott püspöke nyitott meg. A Kereszténydemokrata Néppárt Sport és Életmód Szakbizottsága, valamint a Regnum Marianum SE által megvalósított viadalon, a Kárpátia Sport Polgári Társulás közreműködésének köszönhetően, immár másodszor mérettethettek meg felvidéki versenyzők, akik három éremmel tértek haza.

Médialapozó
Fotó: Pallag György

A szervezők 2008 óta a MOATSZ Ormai László asztalitenisz-csarnokában emlékversennyel és közösségi együttléttel emlékeznek Deák Andrásra, aki a Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) 2006-ban betagozódott Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) budapesti elnöke, a XI. kerület országgyűlési képviselője és, példamutató családi életet élő hatgyermekes apaként is, a Regnum Marianum közösség aktív tagja volt.

Sajnos, Deák András 2007 októberében hosszú, fájdalmas betegségben elhunyt. Nevét és emlékét azonban egy színvonalas emlékversennyel őrzik, amelyen a hajdani barátain kívül egyre több fiatal is indul.

"Örvendetes, hogy mivel az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság kapcsán nagyszerűen együttműködünk a KDNP nevezett szakbizottságával, ezért a tavalyi meghívásuk után idén is részt vehettünk ezen az emlékversenyen. A határon túli magyarságot rajtunk kívül ez alkalommal már kárpátaljai versenyzők is képviselték, s a szervezők tervezik erdélyi és vajdasági pinpongozók jövő évi meghívását. Ekképp a viadal fokozatosan összmagyar, Kárpát-medencei jelleget ölt“ – tájékoztatta portálunkat Pallag György mérnök, a felvidéki Kárpátia Sport PT elnöke.

Hozzáfűzte: külön kategóriában, nevezési díj nélkül versenyeztek az amatőr, valamint az igazolt, illetve regisztrált asztaliteniszezők. A női és férfi egyesen, pároson és vegyes pároson kívül az 5-8. osztályos alapiskolások és középiskolások is külön-külön korcsoportban bizonyíthatták ügyességüket.

A Felvidéket a következő 7 versenyző képviselte: a nemesócsai Ledeczky Vince (1972-es születésű) és fia, Ledeczky Patrik (2002), valamint a szentpéteri Kolarovszky Nikoletta (2005) és Ruhás Alex (2006), továbbá a komáromi Pivoda Szabolcs (2007) és Goda René (2007), illetve az érsekújvári Kiss Renáta (2004).

„Közülük a felnőtt versenyzőnk, Ledeczky Vince egyéni 2. helyen, a Komáromi Ipari Szakközépiskolába járó Patrik fiával párosban 3. helyen, míg a kezdő (!) Kolarovszky Nikoletta egyéni 3. helyen végzett. Oklevelekkel, érmekkel és további versenyekre szóló meghívásokkal jutalmazták őket. Annak ellenére nagyon örülünk a dobogós és a további helyezéseknek, hogy az elsősorban szeretetről szóló emlékversenyen a részvétel a legfontosabb. Mivel a polgári társulásunkkal kapcsolatban levő több versenyző ez idő tájt másutt is öregbítette a Felvidék hírnevét, ők itt most nem bizonyíthattak. Majd talán jövőre...” – zárta tájékoztatását a Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki fordulóját is évek óta megrendező Kárpátia Sport PT elnöke.

+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.