2023. február 4., 16:48

Davis Kupa: Nem tudott élni a lehetőséggel Fucsovics, az utolsó meccs dönt a továbbjutásról

Fucsovics Márton kikapott Adrian Mannarinótól szombaton a Tatabányán zajló Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező harmadik egyes mérkőzésén, így 2-2-re áll az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc.

Fucsovics Márton
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyar válogatott vezére - aki 71. a világranglistán - eredetileg a pénteken Piros Zsomborral szemben alulmaradt

Benjamin Bonzival (45.) csapott volna össze, de Sebastien Grosjean kapitány változtatott, és Adrian Mannarinónak (58.) szavazott bizalmat.

A balkezes rivális eddig kétszer találkozott Fucsoviccsal, s 2018-ban Metzben és 2021-ben Stockholmban is a nyíregyházi játékos bizonyult jobbnak. Mannarino idei négy összecsapásából csak egyet tudott megnyerni.

Az MTK játékosa abban a tudatban lépett pályra a Multifunkcionális Sportcsarnokban - ahol ekkorra gyakorlatilag nem maradt szabad ülőhely -, hogy ha hozza a meccsét, akkor 3-1-gyel eldől a párharc. Ellene szólt ugyanakkor, hogy

a hírek szerint hátsérüléssel küszködött, emiatt alig aludt és edzett az elmúlt napokban.

Mindebből nem sok látszott a mérkőzés elején, a 30 éves magyar elvette Mannarino második adogatógémjét, néhány maratoni labdamenettel később azonban visszaadta a bréket (3:3).

Kiélezett küzdelemben jutottak el a rövidítésig,

amely hallatlan izgalmakat hozott, a francia semmit „nem adott ingyen”: elérhetetlen labdákat ütött a pályára, s az első játszmalabdánál még hosszúra tette a labdát, de a másodiknál már ellőtte fonákkal a vonalat, Fucsovics pedig dühében összetörte a kispadnál az ütőjét.

2023-02-04 Davis Kupa Adrian Mannarino
Fotó:  MTI / Illyés Tibor

A folytatásban az MTK teniszezője már kevésbé tűnt összeszedettnek, semmire elbukta a szerváját, a 34 éves ellenfél nemsokára sorozatban 19 (!) megnyert pontnál tartott.

A dupla brék ledolgozása már túl nehéz feladatnak bizonyult a magyar éljátékos számára,

aki 0:4-nél tehetetlenül széttárt karokkal mutatta lelkiállapotát. Mannarinónak minden bejött, egy ízben a lába között ütötte vissza a labdát, ennek ellenére Fucsovicsnak összejött a becsületgém. A vereséget azonban nem tudta elkerülni, és az 1 óra 42 perces meccs végén a vendégek ünnepelhettek.

Fucsovics Márton
Fotó:  MTI / Illyés Tibor

A mindent eldöntő egyest az eredeti tervek szerint Piros Zsombor vívta volna Ugo Humbert-rel, ám mivel Piros lábsérüléssel küszködik, Nagy Zoltán kapitány várhatóan Valkusz Mátét vagy Marozsán Fábiánt küldi pályára.   

A selejtező győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 2-2 - állás az utolsó egyes előtt
Fucsovics Márton-Adrian Mannarino 6:7 (6-8), 2:6
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.