2022. február 22., 19:01

Cipruson edzőtáborozott a komáromi Vasember

Hazatért a ciprusi edzőtáborból Szőnyi Ferenc. Az összetett ultratriatlon világbajnok tíz napot töltött a szigetországban, hogy felkészüljön a 2022-es évad versenyeire.

Szőnyi Ferenc a mexikói ötszörös Ironman versenyen
Szőnyi Ferenc a mexikói ötszörös Ironman versenyen
Fotó: Szőnyi Ferenc Facebook-oldala

A komáromi sportoló a ma7-nek elmondta, legközelebb egy hatórás versenyen áll rajthoz, de áprilisban már egy ötszörös Ironman versenyen szeretne indulni. Az Ironman a hosszútávú triatlon versenyek egyik fajtája, amely megszakítás nélküli 3,86 km úszásból, 180,25 km kerékpározásból és egy maratonból (42,195 km futásból) áll. Szőnyi ennek az ötszörösét fogja teljesíteni.

Szeretnénk visszarázódni a régi kerékvágásba, a versenyek világába – mondta portálunknak a Racemachine becenevet viselő sportoló. 

Halandó ember számára az ötszörös Ironmannek még a gondolata is nehezen teljesíthető, Szőnyi Ferenc számára azonban ez alig több egy átmozgató edzésnél. A komáromi építési vállalkozó 2007-ig az átlagemberek életét élte, 43 éves korában azonban verseny üzemmódba kapcsolt, és lefutott egy Bécs-Budapest Ultramaratont, a 223 kilométert 23 óra alatt teljesítette. A következő évben egy dupla Ironmannal kezdett, majd még abban az évben Mexikóban egy tízszeres Ironmant is teljesített. Double Deca Ironmant – ez húsz táv megtételét jelenti – 2010-ben teljesített először, meg is nyerte a viadalt. Ő az első a világon, aki a 20-szoros Ironmant kétszer is teljesítette.

2017-ben a Himalájában rendezett, 480 kilométeres Hell Ultra Runningot egyedül fejezte be, mivel a meghívásos alapon szerveződő verseny másik három résztvevője menet közben kidőlt. 

Tavaly pedig, egy mexikói 5x-ös Ironman versenyen, a kerékpáros szám közben a pályán egy autó elütötte.  Ennek ellenére vállalta a még rá váró ötszörös maratoni távot, és a második helyet is megszerezte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.