2021. augusztus 11., 20:20

Célba értek a dunai kerékpárosok

A csallóközi kerékpárosok már hazaértek és teljesítették a dunai túrájuk következő szakaszát.

csallóközi kerékpárosok

Szörényvárra utaztak az utolsó előtti napon. A korai ébredés után reggeli és indultak is a vasútállomásra. 

"Mivel az előző nap csak személyre szóló jegyet tudtunk venni, az utazás napján a kalauzzal kellett megbeszélni a vonat indulása előtt a bicajok szállítását. Hivatalos kerékpáros jegyet nem árulnak, a súly és kilométer alapján számolják ki a jegy árát a vonaton. Végül minden probléma nélkül megoldódtak a dolgok 8:20 helyett a vonat 8:40 kor elindult. Búcsút vettünk Konstancától a román tengerpart központjától és megkezdődött az 550 kilométeres fárasztó utazás" - számolt be Ágh Péter.

Délután négy után érkeztek meg Szörényvárra, ahol egy korai vacsora várt rájuk, majd 28 kilométer Szerbia felé. A határon probléma nélkül átjutottak, Kladovon pedig már ismerős környezet várta őket, igaz egy új szállás. 

Másnap eljött a hazautazás napja, az autójuk ugyanis itt várta őket, már 7 óra előtt indultak, mivel 700 kilométernyi autózás várt rájuk hazáig. Este nyolc körül értek haza, sok-sok élménnyel, az összes kerékpáron megtett távolság 1455 km, miközben 13271 méternyi szintkülönbséget győztek le.

Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást Nagy Gábornak (Bike Expert by Capriolo), a Minit Slovákiának (Ambrovics Lászlónak), a Pro Media Alapítványnak, Puskás Attilának és Rajkovics Péternek, hogy az utunkat végigkövethették a biciklis és nem biciklis barátok, olvasók. Reméljük inspirációt adtunk és valaki kedvet kap tekerni, mert ez a sport csodálatos"

- zárta Ágh Péter, a háromfős csapat tagja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.