Bukor Ádám tovább remekel

Rajkovics Péter 2019. augusztus 11., 18:05

A felvidéki tehetséget a közelmúltban már bemutattuk lapunk olvasóinak. Bukor Ádám a nyáron az Európa-bajnokságon ismét bizonyította kiváló felkészültségét, Görögországból 2 ezüstöt és egy bronzot hozott haza a magyar válogatott tagjaként.

A 27. CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság egyfajta bemelegítés is volt a Világjátékok kvalifikációja előtt, ahol a magyar válogatott a várakozáson felül teljesített. A viadalon 19 ország 203 versenyzője mérhette össze tudását. A magyar válogatott végül az éremtáblázat 4. helyén zárt 2 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzéremmel, holtversenyben a házigazda görögökkel, akik többször állhattak a dobogó legfelső fokára. A magyar csapat legjobb uszonyosúszója a kontinensviadalon a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra lett 4 éremmel (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz), a legjobb férfiversenyző pedig Bukor Ádám.

– Remek versenyekből sikerült rendre jól kijönnünk, így a megálmodott 10 érmet még kettővel megfejeltük. Az éremtáblázaton a 4. helyen végeztünk az oroszok, ukránok és a görögök mögött, ami egy nagyon szép eredmény. Büszke vagyok a csapatomra, ez az Eb szuper bemelegítés volt a Világjátékok kvalifikációja előtt! – összegezte a szövetség oldalán az Eb-n történteket Kókai Dávid csapatvezető.

Ádám, a tőle megszokott maximalizmussal, természetesen nem volt teljesen elégedett a teljesítményével, hiszen ezúttal elmaradt az arany, 400 és 800 méteres férfi felszíniben ezüstöt, a 4x200 méteres férfi felszíni váltóval pedig bronzot szerzett. 

– Az érzelmek vegyesek... A fő számom időeredményével és az életemben világversenyen (EB, VB) először úszott 200 felszínivel elégedett vagyok. Ezek az idők is bizonyítják, hogy az április óta tartó technikai hátrányok ellenére (nincs ötvenes uszodám, ezért Győrben edzettem heti három alkalommal) jól fel tudtam készülni. Ennek örülök! Viszont az aranyérem elmaradt. Ezen az EB-n két ezüst és egy bronzérem tulajdonosa, és így a magyar uszonyos úszóválogatott legeredményesebb férfi versenyzője lettem. Köszönettel tartozom szüleimnek, edzőmnek, Szabó Dávid munkaadómnak a megteremtett feltételekért, és nem utolsósorban Petrov Ivánnak, aki a győri uszodában való felkészülés lehetőségét biztosította – értékelt a világesemény után.

Jakoda Tiborral, edzőjével és édesapjával egy személyben viszont bizonyosan elégedettek lehetnek, de a cél a két év múlva az Egyesült Államokban sorra kerülő Világjátékok (ahol 30 sportágban mintegy 100 ország 3600 versenyzőjének részvételére számítanak), hiszen a sport anyagi hátterének biztosítása kapcsán ez különösen fontos szerepet játszik, mivel nem olimpiai sportágról van szó, s éppen ezen világesemény a legrangosabb viadal.

Addig azonban még további kihívások várnak a mátyusföldi sportolóra, aki magyar színekben is folyamatosan hozza az érmes helyezéseket.

0 HOZZÁSZÓLÁS