Bravúros győzelemmel már a legjobb nyolc között a nádszegi teniszező

2021. május 26., 19:11
Ondik Gábor

Mint arról korábban portálunk beszámolt, a legmagasabban rangsorolt szlovákiai teniszező a nádszegi származású Gombos Norbert szerencsés vesztesként főtáblára került az olaszországi Parmában zajló salakpályás tenisztornán. A felvidéki játékos a nyolcaddöntőben bravúros tenisszel a tornán harmadik kiemeltet búcsúztatta.

Gombos Norbert
Fotó: emiliaromagnaopen.com

Bravúros győzelemmel folytatta szereplését Gombos Norbert a Parmában zajló salakpályás tenisztornán.

A 30 esztendős felvidéki játékos három szettben legyőzte a tornán harmadik helyen kiemelt Albert Ramos-Vinolast.

A nádszegi teniszező remek tenisszel rukkolt elő már az első szettben, pedig a mérkőzés eleje nem az elképzelése szerint alakult, ugyanis 1-1-nél elvesztette saját szerváját, ami után a spanyol 3-1-es előnyre tett szert. Gombos ezt követően óriási teniszt mutatott be és zsinórban öt játékot megnyerve 6-3-ra fordított és megnyerte az első szettet.

A második szettben nagyon kiélezett csata folyt a pályán, Gombos hiába vette el kétszer is ellenfele adogatását és került brékelőnybe, de szinte azonnal el is vesztette előnyét. A második játszma, így tie-breakben dőlt el, amit a spanyol teniszező nyert meg, s kiegyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben Ramos-Vinolas 2-2-es állásig tudta tartani a nádszegi teniszezőt, ekkor Gombos hozta saját szerváját, majd brékelőnybe is került, amire a spanyolnak már nem volt válasza. Sőt 5-2-es Gombos vezetésnél a világranglista 38. helyén rangsorolt Ramos-Vinolas a mérkőzésben maradásért adogathatott, de nem tudta hozni és elvesztette adogatását és ezzel a mérkőzést is három szettben.

Gombos a negyeddöntőben a hazai pályán versenyző olasz Marco Cecchinato ellen lép pályára pénteken.

ATP Parma, salakpályás tenisztorna, nyolcaddöntő:

Gombos Norbert – Albert Ramos-Vinolas (spanyol 3.) 6-3, 6-7, 6-2

Kövesse facebook oldalunkat is!