Bravúros győzelemmel jutott tovább a nádszegi teniszező Párizsban

2020. november 4., 08:55
Ondik Gábor

A nádszegi származású Gombos Norbert pályafutása egyik legnagyobb győzelmét aratta és a világranglsita 14. helyén álló belga David Goffint búcsúztatta a párizsi kemény pályás ATP 1000-es tenisztorna második fordulójában.

Fotó: TASR

A 30 esztendős felvidéki játékos a selejtezőkből indulva, két mérkőzést is megnyerve jutott főtáblára.

Gombos a párizsi selejtezők során előbb az uruguayi Pablo Cuevas, majd a moldáv Radu Albot ellen is diadalmaskodott.

A nádszegi származású teniszező a párizsi kemény pályás ATP 1000-es tenisztorna első fordulójában az olasz Marco Cecchinato ellen diadalmaskdott két szettben.

Gombosra a második fordulóban nehéz feladat várt, hiszen a jóval magasabban rangsorolt belga David Goffin ellen léphetett pályára.

Hiába volt a mérkőzés toronymagas esélyese a belga sztár, a 30 esztendős felvidéki teniszező nem ijedt meg ellenfelétől és bátor játékával meg is lepte a belgát.

Goffin sok hibával is játszott az első játszmában, ami után Gombos két alkalommal is elvette ellenfele adogatását, ezzel a felvidéki játékos 6-4-re meg is nyerte az első szettet.

A második játszmában Goffin taktikát váltott és próbált agresszív támadójátékkal előállni, ami úgy tűnt, visszahozza őt a mérkőzésbe, ugyanis elvette Gombos adogatását is, amivel már 4-2-re is vezetett.

Ezek után a felvidéki teniszező óriási feltámadásnak lehettünk szemtanúi, zsinórban három játékot is megnyert és 5-4-re fordított.

A belga játékoson óriási volt a nyomás ugyanis a szettben maradásért kellett adogatnia.

A mérkőzés hátralévő részében mindkét játékos hozta saját adogatását, így rövidítésben dőlt el a mérkőzés, amit Gombos bírt jobban és megnyerte a mérkőzést. Nem kis meglepetésre a tornán nyolcadik helyen kiemelt Goffin ellen és bejutott a nyolcaddöntőbe.

ATP 1000-es kemény pályás torna, Párizs

Gombos Norbert – David Goffin (belga, 8.) 6-4, 7-6