2023. január 13., 19:22

Boris Becker felkészülten várja az Australian Opent

Boris Becker kevesebb mint egy hónappal szabadulása után úgy érzi, felkészült a hétfőn kezdődő tenisz Australian Openen rá váró szakkommentátori feladatra.

Boris Becker
Archív felvétel
Fotó: TASR / AP

A németek legendás játékosa a Eurosportnak fog majd dolgozni, a csatornának adott pénteki interjúban pedig elmondta, hogy a büntetése alatt is tudta követni a sportág eseményeit, a legfontosabb mérkőzéseket látta, így teljesen képben van a jelenlegi erőviszonyokkal kapcsolatban.

"Nem tudtam követni minden tornát, de a BBC-t és az ITV-t nézhettem, így a wimbledoni verseny minden meccsét láttam és a US Open napi összefoglalóit is, ahogy a torinói ATP-világbajnokság döntőjét is megnézhettem. Úgyhogy a legfontosabb összecsapásokat láttam" - jegyezte meg Becker, aki éppen a tavalyi ausztrál nyílt bajnokságon dolgozott legutóbb szakkommentátorként a csatornán. - "Elvégeztem a házifeladatomat, utánanéztem mindenkinek, aki játszani akar és játszhat a tornán, úgyhogy azt hiszem, jól informált vagyok."

Az 55 éves volt klasszist áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre azon a címen, hogy szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt. A négygyermekes volt teniszsztár 231 nap után, december 15-én hagyhatta el a börtönt, de ennek az volt az ára, hogy kitoloncolták Nagy-Britanniából, ahol 2012 óta élt.

A Warner Bros. Discovery tévétársaság múlt kedden közölte, hogy a hatszoros Grand Slam-győztes az Eurosporton kommentál majd mérkőzéseket, illetve jelentkezik saját, Becker meccslabdája című műsorával.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.