2023. március 4., 10:40

Az MMA-s Boráros Gábor karrierje rámehet legutóbbi meccsére, bundagyanú miatt vizsgálódik a szövetség

Elsőként a sport.sk írta meg, hogy fogadási csalás gyanúja merült fel a csallóközi küzdősportoló, Boráros Gábor legutóbbi meccsével kapcsolatban. 

Boráros Gábor
Fotó: oktagonmma.cz

A szlovák médiában celebstátuszra emelkedő Boráros egy új MMA-szövetség, a Fabriq MMA második tornájának főmeccsét vívta Kirill Medvedovsky ellen. A magyar sportoló egyértelműen az összecsapás favoritjának számított, ellenfele utóbbi hét meccséből hatot elveszített, általában kiütéssel az első menetben.

Boráros végül a második menetben, egy ún. technikai KO-val ütötte ki ellenfelét.

A sport.sk és más lapok azonban kiszúrták, a meccset megelőzően milyen furcsán alakultak a fogadási szorzók. Míg a kezdésig 1,5 körüli szorzó volt arra, hogy az első menetben KO-val véget ér a meccs Boráros javára, addig nem sokkal a meccs előtt hirtelen felugrott a szorzó, míg a második menetes KO-ra vonatkozó oddsok ellentétes utat jártak be, hirtelen csökkenni kezdtek, mert rengeteg fogadás érkezett egy második menetes kiütésre.

A sport.sk meccsbeszámolója szerint Boráros, szokásával ellentétben, igen passzívan kezdte a meccset, az első menetben alig támadta ellenfelét, ehhez képest a második menet kilencedik másodpercében már úgy megrúgta Medvedovskyt, hogy az nem tudta (vagy nem akarta) folytatni a küzdelmet. A közösségi felületeket a meccs után azonnal csalást emlegető hozzászólások árasztották el.

A fogadásokat kezelő Tipsport már másnap bejelentette, vizsgálatot indít az oddsok gyanús mozgása miatt, majd pár napra rá a Fortuna fogadóiiroda is így tett.

A vizsgálat eredményét egyelőre nem közölték, de a sport.sk megkereste a Fabriq MMA illetékeseit is, akik igen egyértelműen fogalmaztak. Ha a bundagyanú beigazolódik, azonnal felfüggesztik az együttműködést az érintett sportolókkal.

A sport.sk megkereste az ismert tévés személyiséget, Ondřej Novotnýt, aki a kezdetek óta támogatja Boráros karrierjét. Az OCTAGON MMA promótere (Boráros náluk lett országosan ismert sportoló) ugyanakkor elmondta, a gyanú olyan erős, hogy a szervezet kénytelen volt levenni az április 15-ére, a csehországi Liberecbe szervezett gálájuk programjáról Borárost.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.