2018. augusztus 6., 09:02

Atlétikai Eb - Baji az éremmel lenne elégedett

Másfél hetes székesfehérvári edzőtáborozással készült közvetlenül az atlétikai Európa-bajnokságra Baji Balázs, aki maradéktalanul az éremmel lenne elégedett Berlinben.

Baji Balázs 02
Fotó: Baji Balázs Facebook oldala

A civilben állatorvos futó szerint azonban sokan pályáznak a dobogós helyekre 110 m gáton.

"Az orosz Subenkov kiemelkedik az mezőnyből, de szerintem ő nem simán nyerni akar, hanem az Európa-csúcs a célja. Ehhez viszont kockáztatnia kell, s ő is hibázhat. Mellette ott van a spanyol Ortega és a francia Lagarde, mindketten remek időket értek el. Az olasz Pozzi vagy a ciprusi Trajkovic szintén bármikor képes egy jó futásra, s a német Traber is várhatóan jó lesz hazai pályán. De ide sorolom magamat is" - nyilatkozott az MTI-nek a világbajnoki bronzérmes sprinter. Hozzátette, úgy érzi, a szezon elejéhez képest felfelé ível a formája.

Az országos bajnokságon és a Gyulai Memorialon találtam rá a formámra, utóbbi versenyen 13.27-tel értem el idei legjobbamat. Remélem, ennél tudok majd jobbat, erre kell a csúcsformát ráépíteni

- fogalmazott Baji Balázs. Kiemelte, az edzések mennyiségét, intenzitását is úgy tervezték, hogy az Eb-n legyen a legjobb formában.

"Az elmúlt évek szép sikerei után nyilván a közvélemény és magam is éremben reménykedem. De ez nem lehet alapelvárás, főleg gáton, ahol sok a hibázási lehetőség. Minden verseny más, de igaz, maradéktalanul én is az éremmel lennék elégedett" - nyilatkozott Baji, aki negyedik kiemeltként az elődöntőben kapcsolódik be a versenybe. Erre pénteken kerül sor, ugyanaznap 21.35-kor kezdődik a döntő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.