2023. január 5., 13:26

Alpesisí vk - Törölték a csütörtöki versenyt Zágrábban

A kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megrendezni a női alpesisízők világkupa-sorozatának csütörtökre (mára) tervezett műlesikló versenyét Zágrábban.

Alpesi sí-vk, Zágráb
Mikaela Shiffrin szerdán egymást követően az ötödik diadalát aratta a vk-sorozatban
Fotó: TASR

A nemzetközi szövetség (FIS) közleményben kiemelte: a térségben szokatlanul enyhe az időjárás, a hőmérséklet magas, a szél pedig erős.
A szerdai versenyt Zágrábban a már akkor sem ideális körülmények ellenére még megtartották - miként a férfiaknak hasonló viszonyok között a garmisch-partenkircheni viadalt is -, a csütörtökit azonban már kénytelenek voltak lemondani.

Az amerikai Mikaela Shiffrin szerdán egymást követően az ötödik diadalát aratta a vk-sorozatban, így már 81 győzelemnél jár,

eggyel elmaradva a női rekordertől, a szintén amerikai Lindsey Vonntól. A csúcs beállítására és megdöntésére így várnia kell Shiffrinnek.

A vk szombaton és vasárnap a szlovéniai Kranjska Gorában - ahol a közeli zágrábi helyszínhez hasonlóan ugyancsak enyhe az időjárás - folytatódik a nőknél, és a tervek szerint két óriás-műlesikló futamra kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.