2023. február 9., 15:02

A törököket fogadják a Davis Kupa osztályozóján a magyarok

A törökökkel csap össze a magyar teniszválogatott a Davis Kupa szeptemberi osztályozóján.

Davis Kupa Magyarország
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Nagy Zoltán kapitány együttese - amely 22. a nemzetközi szövetség világranglistáján - hatodik kiemeltként várta a csütörtöki sorsolást,

és a nem kiemelt 12 ország közül a 35. helyen álló törököket kapta ellenfélként. A két gárda első találkozóján a három győztes mérkőzésig tartó párharcra Magyarországon kerül sor szeptember 12. és 17. között.

A papírforma és a játékosállományuk alapján verhető csapatról van szó

- mondta az MTI-nek Nagy Zoltán. „Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, az pedig külön öröm, hogy ismét itthon játszunk. A közeljövőben beszélünk majd a helyszínről és a borításról, ezzel együtt jó esélyünk van arra, hogy jövőre megint selejtezőt vívjunk a döntőbe jutásért” - tette hozzá.   

A magyarok a múlt héten 2-1-es vezetésről 3-2-re kikaptak a francia válogatottól a DK tatabányai selejtezőjében, így osztályozót kell vívniuk. A győztes franciák ugyanakkor a finálé 16 csapatos csoportkörében folytatják szereplésüket, ugyancsak szeptemberben.

Tavaly hasonlóképpen alakult Fucsovics Mártonék idénye a Davis Kupában, ugyanis 3-2-re kikaptak az ausztráloktól a sydneyi selejtezőben, majd az őszi osztályozón 3-1-re verték Ukrajnát a háború miatt semleges helyszínen, Vilniusban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.