2023. augusztus 26., 09:08

A szlovák kajaknégyes lemarad az olimpiáról

A Denis Myšák, Samuel Baláž, Zalka Csaba és Botek Ádám összeállítású szlovák kajaknégyes a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon csak a B-döntőbe került, ahol végül a 12.helyen végzett, ezzel együtt pedig nem tudta kiharcolni a jogot a párizsi olimpián való indulásra.

szlovák kajaknégyes
Fotó: canoe.sk

A hír annál is megdöbbentőbb, hogy 1996 óta először fog előfordulni a szlovák négyes hiánya az ötkarikás játékokon, s mint az a sportkedvelők tudják, éppen ez volt az a szám, ahol éremesélyes volt a szlovák csapat.

Azt pedig fontos kiemelni, folyamatosan felvidéki magyar sportolók segítségével, ahogy most is.

A három elődöntő közül a látszólag a járhatónak tűnőben az ötödik helyen végeztek, és így jutottak a B döntőbe. A B döntőben az első kanadaiak és a második lettek mögött a harmadik helyen végeztek. Az A döntő győztesei a németek lettek a második magyar és a harmadik ukránok hajó előtt.

„Mindenki szeretne kijutni az olimpiára, és az érem bónusz. Én és a többi srác nagyon csalódott vagyok, mert a K4-nek nincs második esélye, hogy Párizsba kerüljön. Egy levegőt kell vennünk. Nem voltunk ott a csúcson egész évben. Kicsit megmozdultunk a VB előtt, de nyilván ez nem volt elég. A pályán nem volt gondunk, de a többiek gyorsabbak voltak nálunk" – nyilatkozta a verseny után Denis Myšák.

A magyar versenyzők három érmet, egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot, valamint a férfi kajaknégyes révén további négy párizsi kvótát gyűjtöttek a pénteki döntőkben a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.