2019. április 29., 14:44

A nógrádi futó ligát a Füleki Cross nyitja

Kétségkívül az egyik legkedveltebb füleki sportesemény a minden kor- és teljesítménycsoport számára rendezett Füleki Cross elnevezésű amatőr futóverseny, mely az utóbbi években több külföldi résztvevővel is büszkélkedhet. Idén 12. alkalommal valósul meg.

fuleki-cross2.jpg
Médialapozó
Fotó: Füleki Cross archívum

Az első májusi hétvége a futóknak kedvez Füleken. Május 4-én, szombaton szervezik ugyanis a Füleki Cross futóversenyt, mely az FTC sportpályán valósul meg. Földeš František, a rendezvény főszervezője portálunknak megerősítette: továbbra is kellő érdeklődés mutatkozik a verseny iránt, és megvannak az állandó résztvevők is. Így idén is nagyjából 200 nevezővel számolnak. A megmérettetésre nemtől, kortól és teljesítménytől függetlenül bárki nevezhet. A futásnak két kiemelt útvonala lesz, az egyik 5 km, a másik 13 km hosszú.

A legifjabb versenyzőket 0-15 éves kor között 200, 400, 1000 a 2000 méter hosszú szakaszok várják. A rendezvény 10.00 órakor, a 0-6 éves kor közötti futók rajtjával kezdődik, majd a többi gyermekkategória fokozatos indításával folytatódik. Az 5 km-t és 13 km-t választó futók hét kategóriában, 13.00 órakor indulnak. Az eredményhirdetés az FTC sportpályán, 15.00 órakor kezdődik.

A Füleki Cross a nógrádi futó liga aktuális évfolyamának kezdő rendezvénye. Ezt követi május 25-én a divényi Egészség, megértés és remény, július 21-én a losonci Ipolyi, augusztus 29-én az Ozdini barlangok és hegyek, szeptember 7-én a poltári, és végül október 12-én az ipolyberzencei futóverseny.

fuleki-cross2.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék