2020. április 1., 10:10

A nemzetközi szövetségtől kérnek anyagi támogatást a teniszezők

Alacsonyabban rangsorolt játékosok egy csoportja a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) kér anyagi támogatást, mert elapadt az egyetlen bevételi forrásuk, ugyanis a koronavírus-járvány miatt bizonytalan ideig szünetelnek a tornák.

Fotó: pixabay.com

A női világranglista 375. helyén álló georgiai Sofia Sapatava indította el azt az online petíciót, amelyhez már több mint 1350-en csatlakoztak.

A 31 éves játékos kifejtette, a jelenlegi körülmények között sokan nem lesznek képesek fenntartani mindennapi életszínvonalukat, majd hónapok múlva visszatérni a pályára, ezért kért segítséget az ITF-től.

A brit Tara Moore (447.) rávilágított, hogy sok játékosnak nehéz lesz túlélni a következő néhány hónapot, mivel korábban nem keresett sokat. Az indiai Prajnesh Gunneswaran (132.) szerint sokan a megtakarításaikhoz nyúlnak, vagy a családjuktól kérnek segítséget, hogy átvészeljék a kényszerszünetet.

Nagyon furcsa azt hallani, hogy profi teniszezőknek szinte ételre sincs pénzük, de ez a valóság”

– írta Sofia Sapatava.

A járvány miatt az ATP és a WTA is június elejéig felfüggesztette az összes versenyét. A Reuters brit hírügynökségnek mindkét szervezet azt mondta, hogy már dolgoznak a játékosok megsegítésén, az ITF viszont nem reagált a megkeresésre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.