A nádszegi Gombos Norbert nyolcaddöntős a parmai tenisztornán

2021. május 26., 09:24
Ondik Gábor

Szerencsés vesztesként elindulhatott az olaszországi Parmában zajló salakpályás tornán a felvidéki Gombos Norbert, miután több játékos visszalépet, így a főtáblára került. A nádszegi teniszező sikerrel vette a főtábla első fordulóját, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

Annak ellenére került főtáblára a nádszegi teniszező, hogy már a selejtezőben elvérzett a német Altmaier ellen, de több játékos visszalépése után szerencsés vesztesként a főtáblára került. A parmai salakpályás tenisztorna első fordulójában Gombos a finn Emil Ruusuvuori ellen lépett pályára és közel háromórás csatában három szettben diadalmaskodott.

A legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező jól kezdett, szinte elsőre elvette a finn játékos adogatását, majd azonnal el is vesztette a sajátját. Az első szettben Gombos két alkalommal is brékelőnybe került, de nem tudta megtartani előnyét, a finn mindkétszer kiegyenlített. Az első szett végül tie-breakben dőlt el, ahol a felvidéki játékos koncentrált jobban és behúzta az első játszmát.

A második szett elején Ruusuvuori kétszer is elvette a nádszegi játékos adogatását és 4-1-re is meglépett. Innen úgy tűnt formalitás lesz a második szett, és a finn könnyedén kiegyenlít. Gombos azonban erről másképp vélekedett, ledolgozta kettős brékhátrányát és kiegyenlített 5-5-re. A rövidítésben a finn zsinórban két játékot is megnyert, ezzel kiegyenlített a szetteket tekintve.

A mindent eldöntő játszmában 3-3-as állásnál Gombos hozta saját szervajátékát, majd brékelőnybe került, miután elvette ellenfele adogatását. Ezután a nádszegi játékos a győzelemért adogathatott és hozta is saját játékát, amivel meg is nyerte az öt perc híján hárómórás mérkőzést.

Gombos a nyolcaddöntőben a tornán harmadik helyen kiemelt spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen lép pályára.

ATP Parma, salakpályás tenisztorna, 1. forduló:

Gombos Norbert – Emil Ruusuvuori (finn) 7-6, 5-7, 6-3

Kövesse facebook oldalunkat is!