2020. március 18., 10:25

A második helyre tornázták fel magukat a füleki birkózók

A Füleki Birkózóklub 2018-ban a diákliga keleti csoportjának újoncaként csapatversenyben az 5. helyen végzett. Az elmúlt év kezdetén a klub célul tűzte ki, hogy megpróbálja elérni a táblázat 3. helyét, valamint az egyéni versenyek során legalább egy bajnoki címet szerez majd.

Médialapozó

A csapatverseny első fordulóját Füleken rendezték, így néhány évtizedes kihagyást követően, újra birkózóversenyt élvezhettek a helybeli szurkolók. A fiatal birkózók igyekezetét a hazai közönség előtti siker koronázta, mivel az előkelő 4. helyen végeztek. A következő fordulóra Szinnán került sor, ahol egy helyet előbbre lépve a 3. helyen, majd az ezt követő harmadik fordulóban Ólublón ismét a 4. helyen végeztek.

A csapatverseny negyedik, egyben utolsó fordulóját novemberben Kassán rendezték, ahova a csapat 22 versenyzővel utazott azzal a nem titkolt céllal, hogy minél jobb helyezést érjen el.

A több mint száz versenyzőt felvonultató nyolc klub közül a fülekiek szerezték a legtöbb pontot, így a csapat felküzdötte magát a táblázat 2. helyére. A siker egyúttal azt is jelentette, hogy a klub jogot szerzett egy forduló megrendezésére az idei idényben.

A hazai versenyek mellett számos versenyzővel és kiváló eredményekkel képviseltette magát a klub hét nemzetközi versenyen is.

„Legsikeresebb versenyzőink Horváth Dávid, Balázs Krisztián, Jónás Marek, Krága Sebastián, Bial Benedek, Kalocsai Dániel, Balog Krisztián, Mészáros Róbert és Rácz Róbert voltak. Kellemes meglepetést jelentett a szabadfogású birkózók 57 kg-os súlycsoportjában Horváth Dávid országos bajnoki címe. Bekapcsolódtunk a kötöttfogású birkózók versenyébe is, és versenyzőink itt sem okoztak csalódást” – részletezte Dani László, vezetőedző.

birkozok1.jpg

Súlycsoportjában Horváth Dávid és Jónás Marek a második, Balázs Krisztián a harmadik, Balog Krisztián pedig a negyedik helyet érte el. A pontokért zajló versenyeken kívül a tavalyi év szeptemberében a klub „Tusakodás“ címen toborzóversenyt is rendezett Füleken, melyen az általános iskolák diákjai vettek részt. A verseny az új birkózópalánták toborzásán kívül a sportág népszerűsítése szempontjából is sikeres volt.

Ezzel a lendülettel szeretné a klub idén is folytatni a munkát. Az idény már elkezdődött. Február 29-én Szinnán mérettek meg a diákliga keleti csoportját képviselő ifjú birkózók. A jó felkészülés meghozta a gyümölcsét, hiszen a fülekiek a Kassa 1904 csapatával megosztott második helyet szereztek.

A következő kört Füleken rendezik, az időpontról azonban egyelőre nincs információ. A vezetőedző elmondta: a vírus miatt a fiúk felkészülése is leállt. A két válogatott - Horváth Dávid és Balog Krisztián – azonban külön is edz.

birkozok2.jpg

„Főként erőnléti és kardió edzéseket végeznek otthon és kint a szabadban, a többi birkózónk viszont pihenő időszakát tölti. Ennek ellenére reméljük, hogy a következő fordulóra megfelelően fel tudunk majd készülni” – tette hozzá.

A csapat vezetőit, Dani Lászlót, Albert Attilát és Zara Tibort büszkeséggel tölti el, hogy a fiúk komolyan veszik a sportot, odafigyelnek a tanácsaikra, és a tudásukat bizonyítva hozzák az elvárt eredményeket.

A további fejlődés érdekében azonban a csapatnak jól jönne olyan szülők és szponzorok segítsége, akik támogatásukkal segítenék az egyes versenyeken való részvételt, vagy a birkózóklub mindennapi munkáját.

birkozok1.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.