2022. április 15., 14:28

A magyar női teniszezők sikere

A Jani Réka, Tóth Amarissa páros sikerével a már továbbjutott magyar női teniszválogatott 3-0-ra győzte le Észtországot a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján, pénteken.

Bejött a lányoknak
Fotó: YouTube
Udvardy Panna

A magyar együttes megnyerte három eddigi párharcát az ötcsapatos A csoportban, így már biztos elsőként állt ki az összes találkozójukat elbukó baltiak ellen. A tét nélküli párharc harmadik meccsén Jani Réka és Tóth Amarissa két szettben, 68 perces meccsen nyert Anet Angelika Koskel és Katriin Saar ellen.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmények, A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Észtország 3-0

Jani Réka, Tóth Amarissa-Anet Angelika Koskel, Katriin Saar 6:1, 6:3

korábban:
Bondár Anna-Maileen Nuudi 6:1, 6:3
Udvardy Panna-Katriin Saar 6:1, 6:3

korábbi eredmények:

kedd: Magyarország-Törökország 2-1
szerda: Magyarország-Dánia 3-0
csütörtök: Magyarország-Szerbia 2-1

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.