2019. június 11., 12:10

A kitartásról és az összefogásról szólt a tallósi Park Run

A sikeres sportrendezvények jegyében telik a nyár eleje a Mátyusföldön. A rekordot záró Felsőszeli futás után a tallósi kastélyparkban megrendezésre került 12 órás Park Run során kivételes egyéni teljesítményeknek lehettek tanúi a jelenlevők.

rbc.jpg
Médialapozó
Fotó: facebook

A 12 órás parkfutás rendezvényt 2017-ben szervezték meg először, abból a célból, hogy megmutassák az összefogás és a jó ügy sokakat megmozgat. A tallósi sportrendezvényre a regisztráció ingyenes, helyette jótékonykodásra szólítják fel az embereket. A tallósi parkfutás főszervezője az RBC futó- és bicikli klub volt, segédszervezőként a felsőszeli Roni Run Club tagjai is jelen voltak. A parkfutást jelentős mértékben támogatja Tallós község is, amelynek polgármestere, Horváth Zoltán maga is profi kerékpározónak számít.

A 12h Park Run sporteseményre idén 167-en regisztráltak és teljesítettek legalább egy kört a kijelölt, közel két kilométeres szakaszon. A 12 órás parkfutás lényege az, hogy reggel nyolctól este nyolcig mindenki fusson egy kört a kijelölt parkszakaszon. A futók közül 70-en teljesítettek 10-20 km közötti távot, hatan futották le legalább a félmaratont, és négyen futottak több mint 40 kilométert a nap folyamán.  

A nap sztárja minden bizonnyal az alsószeli származású, a Roni Run Club futója, Moravsky László volt, aki kisebb megszakításokkal végigfutotta a tizenkét órát. Kitartásával, a félnapos szakadatlan mozgással 84,7 kilométert teljesített.

A parkfutáson a bősi futók is jelen voltak, közülük Képesi Attila 51,5 km-t, Kun Meton Martina 48,5 km-t, Kulcsár Norbert pedig 40 km-t futott. A félmaratoni távot Lelkes József, a nyárasdi futóklub elnöke is teljesítette.

A 12h Park Run keretén belül immár második alkalommal rendezték meg a leggyorsabb futó versenyét, idén rekordmennyiségű résztvevővel. Hat női és 16 férfi versenyző küzdött meg a címért. A leggyorsabb női  futó Zdenka Hezká lett 9:18-as idővel, a leggyorsabb férfi pedig Roman Róbert 7:27-es idővel. A leggyorsabb tallósi címet Putyera Péter szerezte meg.

A gyerekfutáson 64-en versengtek egymással 50, 100 és 200 méteres szakaszokon.

A 12 órás park futás fő célja a mozgásra ösztönzés mellett  az idén is a jótékonykodás volt. Gyűjtöttek a tallósi óvoda számára, mivel az idén új mászókákkal szeretnék meglepni a gyerekeket, és erre kértek támogatást. Valamint a már a Felsőszeli félmaratonon is elkezdett, Fehér Bálint támogató akció is folytatódott.

„A célunk 600 darab „Bálintért futok“ táska eladása szimbolikus 5 euróért, hogy így 3000 euróval tudjunk hozzájárulni Bálint gyógyulásához. Bálint egy 2 éves, imádni való kis srác, aki gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. Szeretnénk megköszönni az RBC Tallós futó és kerékpáros klubnak, hogy ők is beálltak mellénk, és így a 12h Park Runon is megvásárolható volt ez a hátizsák. Ez az akciónk mindaddig tart, amíg nem sikerül elérnünk a kitűzött célt, ezért ha bárki szeretné támogatni Bálintot egy táska megvásárlásával, jelentkezzen nálunk“ – közölte portálunkkal a Roni Run Club-os Kaprinai József szervező.

rbc.jpg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék