2021. október 11., 09:32

A füleki Oláh András ismét világbajnok fekvenyomásban

A füleki erőemelők egyre magasabbra törnek. Legutóbb a WUAP szervezet által megrendezett szeptemberi világbajnokságon vettek részt Miskolcon, ahol Oláh András fekvenyomásban elnyerte harmadik világbajnoki címét.

Füleki erőemelők
Médialapozó
Fotó: Sajko Ferenc

A megmérettetésen 14 ország 500 erőemelője vett részt. A fülekiek fekvenyomásba neveztek, mivel kevés idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy más fogásnemben is felkészüljenek. Az FTC erőemelő szakosztályából két versenyző méretett meg.

„Oláh Andrásnak sikerült 67,5 kg súlycsoportban 160 kg-os teljesítménnyel első helyet szerezni, így elnyerte a világbajnoki címet. Jómagam pedig a Masters, 50 fölöttiek kategóriájában kiharcoltam a második helyezést”- nyilatkozta Sajko Ferenc, a szakosztály vezetője, edző, hozzátéve: Bandi ezzel a győzelmével harmadik világbajnoki címét szerezte meg fekvenyomásban.

Füleki erőemelők
Fotó:  Szvorák Emese
Edzés közben

Elmondta továbbá, hogy a felkészülés a járványhelyzet miatt problémás volt. Nem tudtak úgy és annyit edzeni, ahogy szerettek volna. De májustól a szigorítások betartásával újra elkezdték a tréningeket.

Mindenképpen részt akartunk venni ezen a versenyen, így a nyári forróságban készültünk, és szerencsére sikerült jó eredményeket elérnünk”

- mondta Feri.

A csapat jelenleg húsz, 13 és 18 év közötti fiatalból áll. Ha a járványügyi helyzet engedi, a következő verseny a december 4-én megrendezésre kerülő fekvenyomó bajnokság lesz, amelyre az erőemelők legalább 4-5 versenyzővel szeretnének nevezni. Ezt követően pedig 2022 tavaszán rendezik a Szlovák bajnokságot, amelyre szintén nagy erőkkel készülnek.

Füleki erőemelők
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.