A felvidéki teniszező már az első fordulóban búcsúzott

2021. február 8., 17:36
Ondik Gábor

A Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) első fordulójában a nádszegi Gombos Norbert is pályára lépett hétfő hajnalban.

Fotó: TASR

Az első fordulóban a férfi egyesek versenyében felvidéki érdekeltség is volt, miután Gombos Norbert ezúttal is a főtáblán szerepelt és a hazai Alex Bolt ellen lépett pályára.

A világranglista 89. helyén álló felvidéki játékos négy játszmában vereséget szenvedett és már az első fordulóban búcsúzott a tornától. A hazai pályán szereplő Bolt az első két szettben több ízben is elvette Gombos adogatását és könnyedén hozta az első két játszmát. Az első két játszmát 6-2, 6-2-re nyerte a hazaiak versenyzője.

A harmadik szettben feljavult a felvidéki játékos és 3-3-as állásnál Gombos elvette ellenfele adogatását és hozta sajátjait, ezzel  megnyerte a harmadik játszmát és szépített 2-1-re.

A negyedik szettben Gombos adogathatott 1-0-as állásnál az egyenlítésért, amikor ellenfele bréklabdához jutott és szinte rögtön ki is használta, amivel előnybe került. Ezek után Gombosnak már nem sikerült egyenlítenie és elvesztette a negyedik játszmát, továbbá a mérkőzést is. A felvidéki teniszező a mérkőzésen 12 bréklabdát hárított a 18-ból.

Australian Open, férfi egyes, 1. forduló:

Alex Bolt (ausztrál) - Gombos Norbert 6-2, 6-2, 4-6, 6-3