2018. április 10., 11:59

A csehekkel játszik osztályozót a magyar teniszválogatott

A keddi, londoni sorsolás alapján a cseh és a magyar együttes Magyarországon csap össze szeptember 14-16-án. A nemzetközi szövetség kiemelése alapján még Argentína, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Szerbia, Kanada és Japán lehetett volna az ellenfél.

teni-davis.jpg

Köves Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott  a sorsolás láttán:
"Lehetett volna jobb és rosszabb is. Van két jó játékosuk Jiří Veselý és Adam Pavlásek személyében, szerencsére a volt top 10-es Tomáš Berdych már nem vállalja a Davis Kupát. Az mindenképpen jó hír, hogy itthon játszunk, várhatóan salakon lesznek a meccsek, de erről még egyeztetnünk kell" - fejtette ki, hozzátéve, a csehek talán gyengébbek az oroszoknál, akiket tavaly szeptemberben a magyarok 3-1-re legyőztek a budapesti osztályozón.
Ami a két nemzet DK-történelmét illeti, a csehek 2-1-re vezetnek. Legutóbb 1996-ban találkoztak a világcsoport első fordulójában, akkor a többek között Köves Gáborral felálló magyarok 5-0-ás vereséget szenvedtek Plzeňben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.