2022. július 19., 11:46

2018 szeptembere után újabb magyar női teniszező a top 50-ben

Bondár Anna karrierje újabb mérföldkövét könyvelhette el, ugyanis pályafutása során először bejutott a legjobb ötven női játékos közé a WTA-rangsorban.

Bondár Anna
Fotó: nemzetisport.hu

A legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnk Bondár Anna az elmúlt két hétben két elődöntőt is játszott, ennek köszönheti az előrelépést, előbb a contrexevillei 100 ezres WTA Challengeren jutott el a legjobb négyig, majd múlt héten a budapesti 250-esen menetelt az elődöntőig. Legutóbb négy évvel ezelőtt volt hasonlóra példa, akkor Babos Tímea a 43. helyen állt.

Fantasztikus volt a hangulat, nagyszerű volt ennyi magyar előtt játszani.

Sajnos az elődöntőben kikaptam a későbbi győztestől, ám így is életre szóló élmény volt először a legjobb harminc közé tartozó játékost legyőzni. Nagyon örülök, hogy sikerült bekerülni az ötvenbe, ám nem lesz könnyű meg is ragadni itt. A tavalyi évem második fele nagyon jól sikerült, vagyis idén sok pontot kell megvédenem. De továbbra is bízom magamban, és abban, hogy innen is lesz feljebb. Úgy érzem, hogy az előrelépés elsősorban az önbizalomnak köszönhető. A tavalyi sikerekkel elhittem, hogy jó úton járok. Beért sok év kemény munkája - nyilatkozta Bondár Anna a blikk.hu-nak

Jelenleg a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező a héten zajló palermói torna első körében a 134. helyen rangsorolt francia Clara Burel ellen kezdi meg szereplését kedden.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.