2022. június 4., 19:49

Visszatér Dunaújvárosba, a HC DAC távozó kapusa Oguntoye Viktória

A női kézilabda MOL Extraliga legutóbbi idényében remek szezont teljesítő HC DAC szlovák válogatott kapusa Oguntoye Viktória távozik a sárga-kékektől és visszatért korábbi csapatához a magyar NB I-be.

Oguntoye Viktória
Oguntoye Viktória
Fotó: hcdac.sk

A szezon végeztével búcsút intett a dunaszerdahelyi sárga-kékeknek Oguntoye Viktória a szlovák válogatott hálóőre és visszatér korábbi csapatához a Dunaújvároshoz.

A rutinos kapus az elmúlt idényben is kiváló teljesítményével segítette történelmi szezonhoz a sárga-kékeket, remek védéseivel fontos pontja volt a csapatnak. Oguntoye Viktória az elmúlt idényben bronzérmes lett a sárga-kékekkel a cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokságban, valamint ezüstérmes a Szlovák Kupában. A szlovák bajnoki rájátszásban szintén ezüstérmet szerzett a sárga-kékekkel. A párkányi születésű hálóőrt a Szlovák Kézilabda Szövetség által meghirdett 2021-es év legjobbjai voksolásán az év legjobb hálóőrének is megválasztották a szurkolók.

Oguntoye Viktória 2015 és 2018 között erősítette a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőttegyüttesét, s kulcsembere volt annak a csapatnak, amelyik 2016-ban elhódította az EHF-kupát. Oguntoye azóta játszott Debrecenben, valamint a Dunaszerdahelyben is, az elmúlt két évben kétszer választották meg Szlovákia legjobb kapusának, jelentette be hivatalos honlapján a duanújvárosi egyesület legújabb igazolásukat.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.