2018. április 11., 05:52

Világliga szuperdöntős a magyar csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a világliga szuperdöntőjébe, miután a keddi utolsó csoportmérkőzésen - 10-10 után - büntetőkkel kapott csak ki a spanyoloktól Pamplonában.

Magyar vízilabda válogatott
Fotó: MTi/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás együttese százszázalékos mérleggel állt a zárókör előtt, s annak tudatában ugorhatott vízbe, hogy még egygólos vereséggel is kivívja a továbbjutást.

A rangadó a hazaiak elképzelései szerint kezdődött, a spanyolok ugyanis 1-0-s magyar vezetés után háromszor is betaláltak, így biztos előnnyel zárták az első negyedet. A folytatás viszont a magyaroknak sikerült jobban, mivel Nagy Viktor feljavult a kapuban, elöl pedig Manhercz, Török és Vámos is gólt dobott.

A harmadik negyedben a spanyolok vették át az irányítást, ám hiába kerültek ismét kétgólos előnybe, a magyar válogatott még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. Amíg a harmadik szakaszban mindig a spanyolok voltak lépéselőnyben, addig a zárószakaszban rendre a magyarok vezettek, igaz, a házigazdák mindig válaszoltak.

A rendes játékidő 10-10-es döntetlennel zárult, amivel eldőlt, hogy a C jelű hármasból Magyarország jutott a sorozat nyolcas fináléjába, a spanyolok pedig a győzelemnek örülhettek, miután a büntetőpárbajt 4-2-re nyerték.

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

A szuperdöntőt június 18. és 23. között rendezik.

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:
Spanyolország-Magyarország 10-10 (3-1, 1-3, 3-3, 3-3) - büntetőkkel: 4-2
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Mezei 1-1
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.