2022. augusztus 7., 19:39

Világbajnok a Nádas, Kopasz kajakkettes, éremeső a vébén

A magyar versenyzők hat érmet, egy-egy aranyat és ezüstöt, valamint négy bronzot szereztek a helyi idő szerint vasárnap délelőtti döntőkben a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kopasz Bálint
Fotó: MTI

Nádas Bence és Kopasz Bálint nagyszerű győzelmet aratott a régi-új olimpiai számban, K-2 500 méteren, a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Rendessy Eszter pedig második lett kajak egyes 1000 méteren.

Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren.

Balla Virág előbb 500 egyesben negyedikként ért célba, majd az 500-as négyes tagjaként - Bragato Giadával, Takács Kincsővel és Nagy Biankával - bronzérmet szerzett.

A férfi kenusoknál a Zombori Dominik, Koczkás Dávid, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf összeállítású négyes a negyedik helyen végzett az öt hajót felvonultató 500 méteres döntőben, míg a Kiss Balázs, Hodován Dávid kettős hetedik lett 1000 méteren.

A vegyes párosok 500 méteres versenyében a Fejes Dániel, Gönczöl Laura kenus duó és a Kurucz Levente, Gazsó Alida Dóra kajakkettes is a hatodik helyen zárt.

A vb a magyar idő szerint 19.40 órakor rajtoló 5000 méteres döntőkkel zárul, az utolsó futamot 21.30 órakor indítják.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.