Véget ért a szezon az érsekújváriaknak

2019. március 6., 08:31
Rajkovics György

Idő előtt búcsúztak a kieséses szakasztól az érsekújváriak a Tipsport Liga 2018-2019-es idényében. Az esélyesebb alakulat, amely az alapszakasz utolsó fordulójában csúszott le a hatodik helyről, és a rájátszás selejtezőjére kényszerült ezzel, a negyedik meccsen ismét kikapott Gyetván. Hiába vezettek két harmad után, az utolsó játékrészben fordítottak a hazaiak.

dvtk_ersekujvar
Fotó: DVTK.eu - Szabó Krisztián

Az újváriak azzal a tudattal léptek pályára kedden, ha veszítenek, akkor véget ért számukra a szezon, a Gyetva pedig továbblépett a negyeddöntőbe. A győzelmi kényszer tehát az alapszakasz hetedikjének vállát nyomta. Az első harmad nemcsak gól nélküli döntetlent hozott, hanem kevés kapura tartó lövést is. Eduard Šimun lövése a kapu előtt suhant el keresztbe, majd Patrik Rogoň kísérletezett. A másik oldalon Jakub Žilka került közel a gólszerzéshez, de ebből sem született találat. A második játékrészben Radovan Puliš kétszer is betalálhatott volna, de a hokit is gólokra játsszák, nem gólhelyzetekre. A 33. percben viszont tényleg összejött a gól, az érsekújváriak szereztek vezetést emberelőnyben. Minden gyetvai játékos Adam Zbořilra figyelt a jobb oldalon, a csapatkapitány szép passzt adott a túlsó oldalon teljesen üresen várakozó Tomáš Pospíšilnek, a cseh támadó pedig kapásból bevarrta – 0:1. Az egyenlítéshez a 39. percben járt igazán közel a HC 07 csapata, amikor Ladislav Ščurko bombázott a bal szélről, és miközben a korong túljutott Matej Kristínen, és a gólvonal előtt megállt, a hazai közönség már gólt kiáltva ugrott fel a székekről.

A 42. percben betaláltak a hazaiak, de Viktor Fekiač lövésénél Hayden Hodgson a kapuelőtérben tartózkodott, és egyértelműen zavarta Kristínt. A 45. percben viszont már érvényes gólt szereztek. Jozef Tibenský tört be a jobb szélen, fonákkal adott vissza, és az érkező Zdeněk Král a bal felső sarokba lőtt Kristín lépkés kesztyűje felett – 1:1. Ezután újvári emberelőny következett, de kis híján a hazaiak szereztek belőle gólt Ščurko akaratosságából. Az 51. percben emberelőnyből fordított a Gyetva. Martin Chovan lövésébe ért bele finoman Michal Murček, a pakk pedig a jobb felsőben kötött ki – 2:1. A kisalföldiek támadtak, Tomáš Urban egyenlíthetett volna, ahogy a végén Pospíšil is, amikor Milan Jančuška lehozta Kristínt, Roman Petrík azonban átért a túlsó oldalra, és hárított. A vendégek kikaptak, a hazaiak nyertek, és továbbjutottak a play-off negyeddöntőjébe.

A Gyetva-Érsekújvár párharc végeredménye óriási meglepetésre 3:1 lett. Az első meccsen aratott 4:2-es hazai győzelem után a zöld-fehérek háromszor szenvedtek vereséget attól a klubtól, amely az alapszakaszban 30 ponttal kevesebbet szerzett, és a játékosállományát tekintve is gyengébb. Március 5-én véget ért az idény az Érsekújvár számára, amely egy ponttal maradt le a rájátszás negyeddöntőjéről az alapszakasz után, majd a selejtezőbe kerülve bukdácsolt a Gyetva ellen.

A negyeddöntőbe az esélytelenebb együttesek jutottak mindkét ágon, az alapszakaszt követően kilencedik MAC és a tizedik Gyetva. Ezzel kialakult a rájátszás párosítása: (1) Besztercebánya-(10) Gyetva, (2) Zólyom-(9) MAC, (3) Nyitra-(6) Trencsén, (4) Kassa-(5) Poprád. Az első mérkőzéseket március 9-én játsszák, az alapszakasz győztese és második helyezettje nyitják a sort a rájátszás első fordulójában.

HC 07 Detva-HC Mikron Nové Zámky 2:1 (0:0, 0:1, 2:0).
A párharc végeredménye: 3:1.
Gólok/gólpasszok: 45. Král (Tibenský, Martin Chovan), 51. Murček (Martin Chovan, Puliš) – 33. Pospíšil (Zbořil, Ordzovenský).
Játékvezetők: Goga, Satno – Jobbágy, Frimmel. Kiállítások: 6:6 (két percre); Pospíšil és Bajtek 10-10 percet kapott. Emberelőny: 1:1. Emberhátrány: 0:0. Kapura lövések: 28:29. Nézők száma: 911.
Detva: Petrík – Betker, Martin Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Tibenský, McLean, Král – Török, Matúš Chovan, Ďaloga.
Érsekújvár: Kristín – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Hatala, Ordzovenský, Novák, Dundáček – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jakúbek – Pospíšil, Hruška, Šimun – Ondrušek, Fábry, Nejezchleb.

Kövesse facebook oldalunkat is!