2022. február 26., 10:49

Újabb magabiztos sikerével már rájátszást érő helyen az Érsekújvár

A Tipos Extraliga péntek esti fordulójában az Érsekújvár kiütéses győzelemének köszönhetően megelőzte a tabellán az Eperjest és újra rájátszást érő helyen állnak az újvári bikák.

HC Érsekújvár - HC Kassa
Fotó: TASR

Egy héten belül másodszor is legyőzte Kassát az érsekújvári jégkorongcsapat.

Majoross Gergely együttese ezúttal is öt gólt szerzett.

Az újváriak kedden 5-2-re győztek a kassai Steel Arénában, péntek este pedig kiütötték a kassai csapatot, válasz nélkül ütöttek öt gólt hazai közönség előtt. Az újabb magabiztos újvári siker azt is jelentette egyben, mivel az eperjesiek nem tudták legyőzni a Nyitrát, hogy

az újvári bikák megelőzték a tabellán az Eperjest, ami már rájátszást érő helyezés.

Az újváriak az első harmad végén szerezték meg a vezetést emberelőnyből, amit Števuliak használt ki Ahlholm passza után. A folytatásban az újváriak megduplázták előnyüket, a 31. percben Jackson is betalált, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés alakulása szempontjából. A kassai együttes nem tudott szépíteni, így a harmadik harmadban a hazaiak bebiztosították újabb magabiztos győzelmüket. Az újváriak a záró játékrészben további három gólt szereztek. A 45. percben egy újabb emberelőnyt váltották gólra a hazaiak Klempa révén, majd három perccel később Števuliak második gólját ütötte, sőt öt perccel a vége előtt Patrik Števuliak már harmadik gólját szerezte a mérkőzésen, ami mesterhármast jelentett a számára.

Az Érsekújvár végül kiütéses 5-0-s győzelmével sorozatban másodszor győzte le a kassai együttest a hét folyamán.

Az újvári bikák hosszú idő után állnak ismét rájátszást érő helyen a Tipos Extraliga táblázatán. Az újváriak vasárnap a címvédő Zólyom otthonában lépnek pályára.

A forduló további programjában a pozsonyi Slovan sorozatban második alkalommal kapott ki büntetők után, ezúttal a Besztercebánya otthonában kaptak ki, de a sereghajtó Liptószentmiklós is büntetők után győzött a Nagymihály otthonában. A rájátszásért az érsekújváriakkal komoly harcban álló Eperjes hazai pályán szenvedett vereséget hosszabbítás után a harmadik helyezett Nyitrától.  A címvédő Zólyom a Poprád otthonában nyert rangadót és továbbra is vezeti a tabellát.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 41. forduló:
HC Érsekújvár - HC Kassa 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Gólszerzők:
18. Števuliak (Ahlholm, Kozák), 31. Jackson (Roman, Afanasjev), 45. Klempa (Langkow, Jackson), 49. Števuliak (Šišovský, Knižka), 55. Števuliak (Šišovský, Knižka).

A 41. forduló további eredményei:
HK Poprád - HKM Zólyom 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
8. Arniel (Demo, Livingston), 39. Mlynarovič (D. Bondra, Valluš) - 18. Chlepčok (Meliško), 25. Csányi (Roy), 58. Kotvan.

HC Grotto Eperjes – HK Nyitra 3-4 hosszabbítás után (1-0, 2-2, 0-1 – 0-1)
Gólszerzők:
1. Charbonneau (Čacho), 36. Lialka (Šimun), 38. Charbonneau (Čacho) - 33. Buček (Krivošík, Buncis), 35. Buček (Buncis, Mezei), 53. Varga (Buček), 61. Buček (Holešinský).

HK Dukla Nagymihály - MHK 32 Liptószentmiklós 2-2 büntetőkkel: 2-3 (0-2, 2-0, 0-0 – 0-0, 2-3)
Gólszerzők:
34. Buc (Macejko, Galbavý), 35. Erkinjuntti (Suja) - 16. Šiksatdarov (Hovorka), 17. Mezovský (Michalík).

HC 05 Besztercebánya - HC Slovan 4-4 büntetőkkel: 1-0 (2-2, 2-0, 0-2 – 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
8. Urbánek (Bačík, Šoltés), 17. Michaud (Melcher, Bubela), 32. Urbánek (Weninger), 39. Urbánek (Šoltés, Björkung) – 3. Rapuzzi (Sersen, Haščák), 3. Takáč, 53. Rapuzzi (Haščák, Golian), 60. Jääskeläinen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.