Újabb győzelmével bejutott a rájátszás negyeddöntőjébe az Érsekújvár

2021. március 29., 08:59
Ondik Gábor

Sorozatban harmadik sikerét is megszerezte a szlovák jégkorong bajnokság rájátszásának kvalifikációjában az Érsekújvár, ezzel kiejtették a Kassát és bejutottak a negyeddöntőbe.

A Majoross Gergely által irányított Érsekújvár újabb győzelmével bebiztosította helyét a rájátszás negyeddöntőjében, ahol az alapszakasz győztese, a Zólyom lesz az újvári bikák ellenfele. Az újvári hokisok sorozatban harmadik győzelmüket szerezték meg, ezzel 3-1-re nyerték meg az egyik fél három győzelméig tartó párharcot.

A szombati magabiztos győzelem után vasárnap is könnyedén győzött az Érsekújvár. Majoross mester tanítványai már az első harmadban megszerezték a vezetést, a 13. percben Seppanen volt eredményes Majdan passzából. A vendégeknek mindent egy lapra feltéve támadniuk kellett, ugyanis egy újabb vereség a búcsút jelentette volna a vendég kassai együttesnek. A találkozó elején meg is voltak a kassai lehetőségek, előbb Lapšansky került helyzetbe, majd Réway, de gólt nem sikerült szerezniük.

Az újvári vezetés megszerzése után is a hazaiak szerezhettek volna újabb találatot, de Varga kísérletét Rečický hatástalanította. A második harmadot az újvári bikák egy gyors góllal kezdték, Mikuš passzából egy szép akció végén Ondrušek volt eredményes. A második játékrészben újabb találat nem született, így a Kassának 20 perce maradt, hogy két gólt szerezzen és legalább a hosszabbítást kiharcolja.

A vendégek jól is kezdték a harmadik húsz percet, azonban a 42. percben Poirier nem tudta begyötörni a kapuba a szépítő találatot. Az újvári bikák 8 perccel a vége előtt megszerezték a harmadik gólt is Varga révén, ezzel lényegében eldöntötték a mérkőzést és a párharcot. Az 56. percben ugyan a Kassa szépített, de újabb gólt már nem tudtak szerezni.

Majoross Gergely együttese sorozatban harmadik sikerével megnyerte a három győztes mérkőzésig tartó párharcot és továbbjutottak a negyeddöntőbe. A kassai együttes ezzel a kilencedik helyen végzett a bajnokságban és története egyik legrosszabb szereplését tudhatja maga mögött, legutóbb az 1980/81-es kiírásban zártak a kilencedik helyen.

Az újváriak ellenfele a legjobb nyolc között az alapszakasz győztese a Zólyom lesz. Az első mérkőzést április 2-án a Zólyom otthonában rendezik meg.

Play-off kvalifikáció, 4. mérkőzés, negyeddöntőbe jutásért:
HC Mikron Érsekújvár - HC Kassa 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Gólok és gólpasszok: 13. Seppanen (Majdan, Okoličány), 24. Ondrušek (Mikuš), 52. Varga (Hain) – 56. Milý (Poirier)
Érsekújvár: Kiviaho – Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Petrík, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík, Iacobellis, Varga – Okoličány, Seppanen, Majdan – Andrisík, Ondrušek, Zahradník.
Kassa: Riečický – Pavlin, Baránek, Ružička, Deyl, Slová, Cibák, Petran, Jenyš – Klhúfek, Chovan, Réway – Poirier, Demek, Lapšanský – Frič, Eliaš, Jokeľ – Belluš, Havrila, Milý.

A párharcot az Érsekújvár 3-1-re megnyerte és bejutott a rájátszás negyeddöntőjébe.