2018. szeptember 15., 16:02

Tűztámadásban világbajnok a szlovák tűzoltó válogatott

Szombat délután a Besztercebányán rendezett világbajnokságon a királyi kategóriában, a tűztámadásban lett világbajnok a szlovák férfi tűzoltó válogatott - tájékoztatott Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársa.

tűzoltó világbajnokság
Médialapozó
Fotó: Facebook / firetv.cz, HaZZ

Az elért eredmény annál is kimagaslóbb, mivel 25,24 másodperces időjükkel mindössze 1 tized másodperccel maradtak el az aktuális világrekordtól. „A Štefan Belko, Ján Šulek, Jaroslav Chalány, Ján Bodorík, Jakub Pavelka, Miroslav Šáry és Zoltán Drága összetételű csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtva, teljesen megérdemelten hódította el a címet. Az ország története során ez már a harmadik világbajnoki cím, amelyet sikerült elérnünk” - tette hozzá Križanová.

Fotó:  Facebook / firetv.cz, HaZZ

A Besztercebányán megrendezett világbajnokság szeptember 12-től zajlik. Négy versenyszámban mérik össze erejüket a csapatok - hölgyek és férfiak - 100 méteres síkfutásban, toronyfutásban (hölgyek - két emelet magasságig, férfiak - négy emelet magasságig), 4x100 méteres stafétában és tűztámadásban.

tűzoltó világbajnokság
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.