2024. február 25., 12:44

Triatlon vb-sorozat: Hatodik a magyar vegyes váltó Új-Zélandon

A hatodik helyen végzett a magyar vegyes váltó a triatlonosok világbajnoki sorozatának az új-zélandi Napierben rendezett viadalán.

triatlon
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

A verseny eredményközlő oldala szerint a Faldum Gábor, Kuttor-Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta összetételű egység 1:15:12 óra alatt teljesítette a fejenként 300 méter úszásból, 5 kilométer kerékpározásból és 2,1 kilométer futásból álló távot a nyolc csapatot felvonultató mezőnyben.

A viadalt az ausztrálok nyerték, másodikként a portugálok, harmadikként az olaszok zártak.

Az olimpiai kvalifikációs rangsorban ezzel az eredménnyel a magyarok egy helyet előreléptek, és a 12. pozíciót foglalják el. Két hét múlva, az Abu-Dzabiban sorra kerülő vb-versenyen további pontok gyűjthetők, és azt követően derül majd ki, hogy mely váltók szereztek kvótát Párizsra, s melyek azok, amelyeknek a májusban sorra kerülő mexikói olimpiai kvalifikációs váltóversenyen lesz még lehetőségük megszerezni az indulási jogot.

A rangsor első három helyén álló brit, német és francia csapat már biztosan olimpiai résztvevő, a lista március 25-i állása szerint pedig további hat váltó jut kvótához.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.