2021. április 7., 20:29

Tovább menetelnek a dunaszerdahelyi kézis lányok

A cseh-szlovák női kézilabda bajnokság hétközi fordulójában a dunaszerdahelyi lányok újabb kiütéses győzelmet arattak. Bízikék a cseh Sokol Písek otthonában parádéztak és 15 góllal győzték le a cseh gárdát.

Fotó: hcdac.sk

Debre Viktor védencei újabb magabiztos győzelemmel erősítették meg dobogós pozíciójukat a tabellán. A csallóközi együttest a cseh Sokol Písek sem tudta megállítani. Az első játékrészben úgy tűnt, a csehek okozhatnak nehéz pillanatokat Bízikéknek.

A mérkőzés első perceiben a hazaiak a hetedik percig, 3-3-as állásig tudták tartani a sárga-kékeket, a 10. percben azonban már háromgólos előnybe kerültek a dunaszerdahelyiek. A cseh alakulat nem adta meg könnyen magát, a 13. percben egy gólra 7-6-ra felzárkóztak, de egyenlíteniük már nem sikerült. Az első játékrész további részében a DAC egy jó hajrával ismét meglépett ellenfelétől és hatgólos növelték előnyüket, a 22. percben 13-7-re vezettek a csallóköziek. Az első játékrész végére hétgólos előny dologztak ki Bízikék.

Szünetről visszatérve a dunaszerdahelyi együttes folytatta a támadások kihasználását és egyre jobban kijött a két csapat közti különbség. A cseh együttes láthatóan nem tudta megállítani a parádézó dunaszerdahelyi játékosokat. Debre Viktor csapatában ezúttal is több fiatal tehetség kapott lehetőséget, sőt Kucsera Rebeka és Hornyák Panna gólt is szerzett a csehek otthonában.

Negyedórával a vége előtt a DAC már 11 góllal is vezetett, amit a hajrára további négy góllal növeltek a sárga-kékek. A csallóközi lányok végül 15 góllal bizonyultak jobbnak a Sokol Písek együttesétől. A legeredményesebb játékos a tíz gólt szerző Élő Beatrix volt, de Bízik Boglárka is hét gólig jutott.

Győzelmével a sárga-kékek megerősítették második helyüket a tabellán a Baník Most mögött, ezzel az is eldőlt a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetnek a dunaszerdahelyiek, ami klubtörténelmi siker.

MOL Liga
Sokol Písek - HC DAC Dunaszerdahely 22-37 (9-16)
DAC gólszerzői: Élő Beatrix 10, Bízik Boglárka 7, Bízik Réka, Bugár Cintia, Jagodič Melani, Juhos Kata 3-3, Pénzes Mónika, Demeter Virág Orsolya 2-2, Straka Mária, Kucsera Rebeka, Hornyák Panna, Mészáros Réka 1-1
Megosztás
Címkék