2023. augusztus 21., 16:44

Svájci tornára készül a magyar női jégkorong-válogatott

Edzőtáborba vonult hétfőn a magyar női jégkorong-válogatott, amely csütörtöktől szombatig a svájci Klotenben szerepel tornán.

női jégkorong
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A Pat Cortina szövetségi kapitány vezette alakulat 26 fővel - három kapussal, kilenc hátvéddel és 14 csatárral - készül. Délelőtt Taylor Baker még nem edzett, mert csak reggel érkezett meg.

Az elitbe visszajutásért küzdő csapat szerdán utazik el. Csütörtökön az élvonalban érdekelt házigazda Svájc (19.00), pénteken a szintén elittag Németország (15.30), szombaton pedig a magyarokkal együtt divízió I/A-s Franciaország (15.30) lesz az ellenfél.

A válogatottra a tervek szerint a vb előtt még novemberben, decemberben és februárban vár megméretés.

Az egyelőre nem dőlt el - de hamarosan várható döntés -, hogy a divízió I/A vb-t Kínában rendezik-e meg, vagy más helyszíne lesz.

A svájci tornára utazó keret:
 

kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé
hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti
csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.