2021. augusztus 28., 10:31

Súlyos magyar vereség, könnyed szlovák siker az olimpiai selejtező második fordulójában

A 2022-es olimpiai selejtezőtorna második fordulójában a szlovák és a magyar férfi jégkorong-válogatott is pályára lépett. A szlovákok egy lépésre kerültek az olimpiától, míg a magyar csapatnak a súlyos vereséggel szállt el minden esélye Pekingtől.

jégkorong
Fotó: TASR

A rigai olimpiai selejtező második fordulójában a magyar válogatott óriási pofonba szalad bele. Sean Simpson szövetségi kapitány tanítványai hiába tartották magukat két harmadon keresztül a jóval nagyobb játékerőt képviselő Lettország ellen. Az utolsó harmadban kiszakadt a lett gólzsák és elképesztő verést mértek a magyar csapata a házigazdák, nyolc gólt szereztek a záróharmadban. A magyar csapat végül súlyos kilencgólos vereséget szenvedett a lettek ellen, ezzel biztossá vált, hogy nem juthatnak ki a jövő évi pekingi téli olimpiára.

Olimpiai selejtező, Riga, 2. forduló:
Lettország - Magyarország 9-0 (1-0, 0-0, 8-0)
Aréna Riga, Riga, 3250 néző, v.: Szidorenko (fehérorosz), Sternat (osztrák), Riecken (osztrák), Sislo (orosz)
Gólszerzők: Abols (8., 55.), Balcers (41., 55., 59.), Kenins (43., 59.), Blugers (52., 57.)

A szlovák válogatott a pozsonyi olimpiai selejtező második fordulójában is győzni tudott. Craig Ramsay tanítványai a lengyeleket győzték le 5-1 arányában. A szlovákok má az első harmadban megszerezték a vezetést Ružička góljának köszönhetően, majd a második játékrészben újabb gólokkal növelték előnyüket a szlovákok. Előbb a 25. percben Hudaček talált be, majd két perccel később Roman növelte háromgólosra a házigazda szlovákok előnyét. A második harmadban a lengyeleknek sikerült szépíteniük, de újabb gólokkal nem tudták szorosabbá tenni az eredményt. A mérkőzés 33. percében Cehlárik megszerezte a negyedik szlovák gólt is, amivel el is dőlt a mérkőzés.

A záró játékrészben a szlovák válogatott újabb gólt szerzett Ružička révén, amivel beállították a 5-1-es végeredményt. A szlovákok nagyon közel kerültek a pekingi olimpiai kvalifikációhoz, amihez vasárnap pontot kellene szerezniük a fehéroroszok ellen.

Olimpiai selejtező, Pozsony, 2. forduló:
Szlovákia - Lengyelország 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony, 3685 néző, v.: Öhlund (svéd.), Tscherrig (sváci) - Kröyer (dán), Zunde (lett)
Gólszerzők: Ružička (9., 49.), Hudáček (25.), Roman (27.), Cehlárik (33.) ill. Dziubinski (31.)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.