2021. február 13., 20:52

Sorozatban nyolcadszor is győzött a HC DAC, lőtávolban a dobogó

A női kézilabda bajnokság (MOL Liga) hétvégi fordulójában a dunaszerdahelyi HC DAC újabb cseh gárda ellen lépett pályára hazai pályán. A csallóközi együttes megint magabiztos győzelmet könyvelhetett el, amivel előrébb is léptek a tabellán.

Fotó: hcdac.sk

Egy héten belül már harmadik bajnoki mérkőzését játszotta a HC DAC női kézilabdacsapata. A sárga-kékek ezúttal is egy cseh gárda, nevezetesen a Plzeň csapata ellen léptek pályára.

A dunaszerdahelyiek most is nehezen lendültek játékba, amit a vendégek ki is használtak és a tizedik percben 4-2-re vezettek. A sárga-kékek a 12. percre fordítani tudtak és először vették át a vezetést a mérkőzésen, amit már nem is engedtek ki a kezükből.

A csehek 7-6-os állásig tudták tartani a hazai együttest, ezt követően a dunaszerdahelyiek folyamatosan növelték előnyüket.

 A 23. percben már 10-6 volt a hazai együttes előnye. A hazaiak részéről Juhos Kata remek napot fogott ki és hat gólt is szerzett az első félidőben. A DAC a félidő végére magabiztosan őrizte négygólos előnyét.

Fordulást követően mutatkozott meg a két csapat között lévő tudásbeli különbség. A második félidőben komoly fölénybe kerültek a sárga-kékek, Élő Beatrix és Straka Mária is több gólt szerzett a mérkőzés második felében, de Juhos Kata is folytatta remeklését.

A vendégek nem nagyon tudták tartani a hazai csapatot és folyamatosan nőtt a két gárda között a különbség.

Negyedórával a vége előtt már 11 góllal vezettek a sárga-kékek, a vendégeknek sikerült ebből két gólt lefaragniuk, de a DAC győzelmét semmi sem veszélyeztette. A sárga-kékek végül kilencgólos győzelmet arattak.

A dunaszerdahelyiek legeredményesebb játékosa a tízgólos Juhos Kata lett, de Élő Beatrix is nyolc gólt szerzett.

Debre Viktor együttese sorozatban nyolcadik sikerét szerezte az idei bajnokságban, amivel a tabellán feljöttek a negyedik helyre. A sárga-kékek hátránya mindössze három pont a dobogós prágai Slavia mögött, de a sárga-kékek három mérkőzéssel kevesebbet is játszottak.

MOL Liga, 9. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Plzeň 28-19 (12-8)

DAC gólszerzői: Juhos Kata 10, Élő Beatrix 8, Straka Mária 3, Bugár Cintia 3, Mészáros Réka 1, Kristína Pastorková 1, Demeter Virág Orsolya 1, Monika Rajnohová 1.

Megosztás
Címkék