2024. február 12., 09:33

Sorozatban negyedik idegenbeli győzelmét szerezte a címvédő HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) 17. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén a címvédő HC DAC sorozatban negyedik alkalommal is idegeben lépett pályára. A csallóközi együttes pedig zsinórban negyedik idegenbeli sikerét könyvelhette el.

HC DAC
Fotó: hazenaporuba.cz

Folytatta idegenbeli győzelmi sorozatát a címvédő HC DAC a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság vasárnapi zárómérkőzésén. A sárga-kékek ezúttal is Csehországban léptek pályára, a Poruba otthonában és magabiztos győzelemmel erősítették meg dobogós helyezésüket.

A DAC az első percekben kétgólos előnybe került Pénzes Mónika és Eliška Destortová góljaival, amire a házigazdáknak még volt válasza és kétgólos hátrányból még visszajöttek. Ezt követően a DAC ismét kétgólos előnybe került, majd az első negyedóra végére már négygólos előnyben is voltak a sárga-kékek.

A cseh gárda nem nagyon tudta tartani a lépést a dunaszerdahelyi lányokkal és tíz perccel az első játékrész vége előtt 12-6-ra vezettek Debre Viktor tanítványai.

Az első félidőben nyolc góllal is vezetett már a DAC, de a Porubának sikerült hat gólra csökkentenie hátrányát a félidei szünetre.

Szünetről visszatérve a DAC magabiztos őrizte előnyét, sőt azt még növelni is tudta. A találkozó 40. percében kilenc gól volt a differencia a csapatok között, a címvédő dunaszerdahelyi gárda javára. Az utolsó húsz percben a hazaiak nyolc gólnál közelebb nem tudtak férkőzni a sárga-kékekhez.

A HC DAC győzelme egy percig sem forgott veszélyben, a találkozó végére magabiztos tízgólos előnyt épített ki a dunaszerdahelyi együttes, s ezzel sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzését nyerte meg.

“Sorozatban a negyedik idegenbeli mérkőzésünket nyertük meg. A meccs kezdetétől magabiztosan játszottunk és jól védekeztünk, ebből adódóan könnyű gólokat szereztünk. Az első játékrész végén már jelentős volt az előnyünk. A második félidőben folytattuk a koncentrált játékunkat, így megtartottuk a kialakított gólkülönbséget, sőt még növelni is tudtuk.

Ezen a délutánon kétséget sem hagytunk, hogy kié lesz a két pont. Egyre kevesebb a hadra fogható játékosunk, ennek ellenére a csapat egyre erősebb! Gratulálok a lányoknak, ismét szuperek voltak!”

– nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

MOL Liga, alapszakasz, 17. forduló:

DHC Sokol Poruba – HC DAC Dunaszerdahely 24-34 (11-17)

Legeredményesebb gólszerzők: Farářová 10/6, Rajová 5, Bestová 2 – Desortová 7, Sári 7/5, Policarpo Santos 5.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.