2021. február 7., 09:10

Sorozatban hatodszor is győztek a szerdahelyi kézis lányok

A cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda bajnokság (MOL Liga) szombati játéknapján a remek formában lévő dunaszerdahelyi lányokra is újabb bajnoki mérkőzés várt. A HC DAC sorozatban hatodik győzelmét szerezte meg.

Fotó: hcdac.sk

Az előző hétvégén a cseh Baník Most otthonában aratott bravúros győzelem után, újabb cseh gárda várt a dunaszerdahelyi lányokra. Debre Viktor tanítványai a Sokol Píseket fogadták hazai pályán.

A sárga-kékek számára nem indult jól a mérkőzés, a csehek három percnyi játék után 3-0-ás előnybe kerültek, ami a hetedik perc végére négygólos előnyre duzzadt. A hazaiak a 10. percben felzárkóztak egy gólra, de egyenlíteni nem sikerült, a vendégek megint elléptek.

A dunaszerdahelyiek az első játékrész második felében egy 8-0-ás sorozattal megfordították a mérkőzést és négygólos előnnyel zárták az első félidőt.

A második félidőt is a csehek gólja nyitotta meg. Ekkor még joggal reménykedhettek, hogy sikerül visszajönniük a meccsbe, de a dunaszerdahelyi lányok erre rácáfoltak. A 40. percben már hat góllal vezetek a sárga-kékek.

A folytatásban sem tudtak a csehek mit kezdeni a dunaszerdahelyi együttessel, negyedórával a vége előtt már hét gól is volt a két csapat között a különbség. A mérkőzés hátralevő részében is folyamatosan növelte előnyét a DAC, a végére 9 góllal bizonyultak jobbnak a hazaiak. Ezzel sorozatban hatodik sikerét könyvelhette el a dunaszerdahelyi együttes, megerősítve ötödik helyüket a tabellán.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a hétgólos Bízik Réka volt, valamint Juhos Kata is hat gólt szerzett, de öt gólig jutott Élő Beatrix, Bugár Cintia és Monika Rajnohová is.

MOL Liga, 17. forduló:

HC DAC Dunaszerdaly - TJ Sokol Písek 32-23 (17-13)

DAC gólszerzői: Bízik Réka 7, Juhos Kata 6, Élő Beatrix 5, Bugár Cintia 5, Monika Rajnohová 5, Kristína Pastorková 2, Bízik Boglárka 1, Oguntoye Viktória 1

Megosztás
Címkék