2022. október 30., 15:44

Röplabda: Első idegenbeli sikerüket könyvelhették el a címvédő komáromiak

A szlovák röplabda-bajnokság szombati fordulójában a címvédő komáromiak idegenben a Felsővízköz (Svidník) otthonában léptek pályára és magabiztos győzelemmel megszerezték első idegenbeli győzelmüket az új idényben.

VK Spartak
Fotó: vkspartak.sk

A címvédő komáromi férfi röplabdaklub a Niké Extraliga ötödik fordulójában a Felsővízköz csapatához látogatott és egy küzdelmes találkozón egy színvonalas mérkőzést játszottak a felek. A Duna-partiak három játszmában győzték le a házigazdákat és megszerezték második győzelmüket a szezonban.

Már az első szettben egy remek küzdelmes mérkőzés kerekedett a találkozóból. A komáromiak a találkozó elején 5-1-re megléptek, mivel a mérkőzés elején több hibával játszottak a házigazdák.

A folytatásban a felsővízköziek csökkenteni tudták hátrányukat, főként a komáromi hibáknak köszönhetően egy pontra is felzárkóztak a hazaiak. Ezt követően a vendégek ismét megrázták magukat, és növelni tudták előnyüket 15-11-re. A hazaiak azonban nem adták könnyen magukat, és sorozatban öt pontot szerezve megfordították a találkozó állását. A szett hajrája rendkívül fordulatos mérkőzést hozott, amiből a komáromiak jöttek ki győztesen és 25-21-re megnyerték az első játszmát.

A második játszmát is a címvédő Duna-partiak kezdték jobban és már az elején ötpontos előnyt építettek ki pontos támadásaiknak köszönhetően,

a mérkőzés elején Gergely Marek két ászt is szerzett, valamint fontos pontokkal járult hozzá csapata eredményességéhez. A folytatásban a hazaiak nem találták az ellenszert a komáromiak ellen, és már nyolc ponttal is meglépett a címvédő. A házigazda Felsővízköz sok hibával játszott, a szett második felére a hazaiak játéka némelyest javuló tendenciát mutatott, több sikeres blokkal és szervával sikerült négy pontra is csökkenteniük hátrányukat, ami után a komáromiak vezetőedzője, Gabriel Chochoľak időt is kért. A szett hajrájában a hazaiak ugyan két pontra is megközelítették a komáromiakat, a végére ismét elhúztak a Duna-partiak, és végül 25-16-ra egy jó hajrával megnyerték a második játszmát is.

A mérkőzés harmadik játszmáját a hazaiak jól indították, vezettek is az elején 5-3-ra, de a címvédő gyorsan fordított és végig kézben tartotta a harmadik játszmát.

A hazaiak nem tudtak újítani játékukon, így a komáromi együttes a harmadik játszmát is megnyerte 25-19-re, ezzel a szetteket tekintve 3-0-val jobbnak bizonyult a címvédő Komárom. A Duna-partiak az új idényben első idegenbeli sikerüket könyvelhették el, a szezonban pedig ez volt a második sikerük, amivel feljöttek a tabella negyedik helyére.

A komáromiakra már a jövő hét elején újabb nemzetközi megmérettetés vár. A Közép-európai Liga (MEVZA) első tornáját jövő héten kedd és csütörtök között rendezik meg az osztrák Zwettlben, a horvát HAOK Mladost, a szlovén ACH Ljublana és az osztrák Waldviertel, valamint a komáromiak részvételével.

Férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), 5. forduló:

TJ Slávia Felsővízköz - RIEKER UJS Komárom 0-3 (21-25, 16-25, 19-25)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.