2022. május 23., 18:45

Ragyolc növelte az előnyét az V. ligában

A III. ligában két, a IV. és V. ligában egy-egy fordulóval folytatódtak a bajnoki küzdelmek Közép-Szlovákiában. 

Rimaszombat– Karásznó
Fotó: Gecse Attila
Rimaszombat– Karásznó

A fülekiek begyűjtötték a listavezető sklapját, majd idegenben sima vereséget szenvedtek, míg a rimaszombatiak mindkét hazai mérkőzésüket elveszítették. A IV. ligában a tornaljaiak 500 néző előtt legyőzték a tótgyarmatiakat, míg az V. ligában a ragyolciak immár négy ponttal előzik meg az őket üldöző nagykürtösieket.

A III. ligában két fordulót is rendeztek az elmúlt héten, előbb az előrehozott 29. forduló mérkőzéseire került sor, majd a 24. fordulóra került sor. A régió csapatai a rimaszombatiak kivételével ott folytatták, ahol legutóbb abbahagyták.

Bari Jenő, a rimaszombatiak mestere még a losonci győztes mérkőzés után lelkendezett, hogy csapata ismét megtalálta jó formáját. De túl hamar ivott a medve bőrére, csapata ugyanis mindkét hazai mérkőzésén vereséget szenvedett. A batyiak előbb a bajnoki győzelemre is esélyes turócszentmártoniakat fogadták, akik előzőleg az utolsó percekben hullajtottak el két értékes pontot Füleken. Most viszont nem követték el ugyanezt a hibát, Krstich 48. percben lőtt góljával elvitték a három pontot Rimaszombatból.

Amíg ez a vereség benne volt a pakliban, a karásznóiak (Krásno nad Kysucou) elleni fiaskó már kevésbé. Ľupták góljával már a 6. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, s a mintegy 150 lelkes szurkoló joggal bízott benne, hogy ezúttal odahaza marad a három pontot.

De nem így történt, a vendégek a második félidő közepén egyenlítettek, majd a mérkőzés utolsó perceiben jött a feketeleves, s végül mindhárom pontot elvitték Gömörből. A batyiak így visszaestek a tabella 13. helyére.

A fülekiek és a losonciak viszont ott folytatták, ahol előzőleg abbahagyták. Előbbiek ismét bizonyították, hogy képesek legyőzni akár a legjobb csapatokat is, de képesek sima vereségekre is. A mártoniak ellen az utolsó percekben megszerzett bravúros pont után az éllovas alsókubiniak következtek, akik a mártoniaknál is rosszabbul jártak. Knežević már a 9. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, s a maradék több mint 80 perc nem volt elegendő arra, hogy egyenlítsenek. A fülekiek pár nappal később az élmezőnyben található veszeleiekhez (Oravské Veselé) látogattak, ahol két tizenegyesgólt is beszedtek, s végül sima 3:0 arányú vereséget szenvedtek.

A losonciak is maradtak a hagyományoknál, előbb odahaza a bániak ellen csak gólnélküli döntetlent értek el, majd a rakolciak (Rakytovce) után ők is megtömték a csacaiakat (3:0). A mérkőzés mindhárom gólját Michal Mózer (az elsőt tizenegyesből) szerezte.

Az alsókubiniak füleki veresége után összezsúfolódott az élmezőny, az 56 pontos listavezető már csak három-három ponttal előzi meg az őket üldöző rakolciakat és mártoniakat, míg a régió legjobb csapata továbbra is a losonci  alakulat, amely 42 ponttal őrzi a hatodik helyét. A fülekiek 39 ponttal visszaestek a nyolcadik, míg a rimaszombatiak 26 ponttal a 13. helyre.

A 25. fordulóban már május 28-án, szombaton a losonciak a mártoniakat fogadják, míg a rimaszombatiak Zsarnócára (Žarnovica) utaznak. Másnap 17.00 órától a fülekiek a velük azonos pontszámmal, de jobb gólaránnyal rendelkező padkóci (Podkonice) csapatot fogadják. A tét: a táblázat ideiglenes hetedik helye.

A IV. ligában Tornalján 500 néző várta a táblázaton negyedik helyen álló tótgyarmatiakat, s aki kilátogatott a mérkőzésre, nem bánta meg. A kiegyenlített mérkőzés végül a 80. percben dőlt el Farkas Géza találatával, így Piszár József csapata értékes skalpot szerzett.

Amíg Tornalján rekordszámú néző, addig Zólyomban mintegy hatvanan voltak csak kíváncsiak az ajnácskőiek vendégjátékára. Itt is egy gól esett, a 34. percben Tóth Viktor vette be az ajnácskőiek kapuját, így a vendégek továbbra is a táblázat alsó felében szerénykednek eddig megszerzett 23 pontjukkal. A tornaljaiak továbbra is a tizedikek, de győzelmükkel immár négy ponttal előzik meg gömöri riválisukat. Az élmezőnyben nem történt változás, mindhárom dobogós csapat győzött, így az 53 pontos selmecbányaiak továbbra is kilenc ponttal előzik meg az erdőbádonyaikat (Badín), s további négy ponttal a poltáriakat, akiknek az előnye a tótgyarmatiakkal szemben négy pontra nőtt.

A hétvégén mindhárom csapatunk vasárnap lép pályára, az ajnácskőiek a harmadik helyen álló poltáriakat, a tótgyarmatiak a málnapatakiakat (Málinec) fogadják, míg a tornaljaiak Feketebalogra látogatnak

Az V. liga rangadóját a harmadik helyen álló Óváron játszották, ahol a második nagykürtösiek vendégeskedtek. A 200 néző előtt lejátszott mérkőzés egyetlen tétje az volt, sikerül-e a nagykürtösieknek versenybe maradniuk a ragyolciakkal a bajnoki címért folytatott harcban. Nos, Milan Nilaš góljával a kürtösiek már a 9. percben vezetést szereztek, de Rácz és Kliment góljaival a hazaiak fordítottak, de még a félidő vége előtt Peter Nilaš kiegyenlített. A második félidőben már több gól nem esett, így a vendégek csupán egy pontot tudtak begyűjteni. A ragyolciak pedig kihasználták a felkínált lehetőséget, s négyet rúgtak Nagyrőcén.

A most teljes cserepadsorral felálló rőceiek, – akik egy hete simán nyertek (4:0) Feleden –, az első félidőben még tartották a lépést az esélyesebb vendégekkel, s hiába szerzett már a 4. percben vezetést a vendégeknek Spodniak, a 17. percben Kožička még egyenlíteni tudott.

A második félidőben már csak Mihályi Sándor védencei lőttek gólt, s végül 4:1 arányban győztek. A múltkor odahaza leszerepelt felediek Tiszolcon sem jeleskedtek, akik mindkét félidő hajrájában bevették Michálek kapuját, így vereségükkel a felediek ismét lejjebb csúsztak a tabellán. Mégpedig az ipolynyékiek használták ki a kínálkozó lehetőséget, akik a nem túl acélos bozitaiak otthonából Róbert Súth találatával. A csábiak a hajrában fordították meg a számukra kedvezőtlen állást az apátújfalusiakkal szemben (2:1), míg az elmúlt hetekben teljesen széthullott nagybalogiak már annak is örülhettek, hogy két 0:9-es eredmény után másodszor is megúszták egy hetessel. Az ipolybalogiak már az 5. percben beköszöntek Urbán Oláh Ádám jóvoltából, s a későbbiekben tetszés szerint lőtték a góljaikat. A hazaiak szerencséjére 0:7-nél elunták a gólgyártást. Igaz, a nagybalogiak számára az igazi tét, be tudják-e fejezni a bajnokságot. 

A veretlen, 58 pontos ragyolciak nagyrőcei győzelmükkel, valamint a nagykürtösiek óvári botlásának köszönhetően négy pontra növelték az előnyüket, őket utcahosszal lemaradva a 36 pontos óváriak követik.

Az ipolynyékiek bozitai győzelmükkel feljöttek a negyedik helyre (34), a felediek 33 ponttal már csak az ötödikek. A csábiak 30 ponttal a 8., az ipolybalogiak 23 ponttal a 11. helyen állnak. A tabellát mindössze hét, még ősszel szerzett pontjukkal a nagybalogiak zárják.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.