2023. október 22., 10:19

Prágában szakadt meg a HC DAC győzelmi sorozata

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szombati fordulójában a címvédő dunaszerdahelyi lányok első vereségüket könyvelhették el a szezonban a prágai Slavia otthonában.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

Második idegenbeli mérkőzését játszotta a címvédő HC DAC csapata, Debre Viktor együttese a prágai Slavia otthonában vendégeskedett. A csallóköziek egy nehéz mérkőzésen szenvedtek vereséget először a szezonban, ezzel hat győzelem után megszakadt a sárga-kékek győzelmi sorozata.

A találkozó első öt perce nem sikerült jól a sárga-kékeknek, hiszen a prágai együttes öt perc után már 4-1-re is vezetett. Ezt követően Bízikék összekapták magukat és ledolgozták háromgólos hátrányukat. A folytatásban is szorosan alakult az eredmény, a prágai vezető gólokra a DAC válaszolni tudott.

Az első negyedóra végére a prágaiak ismét előnybe kerültek és három góllal vezettek. A csallóközi együttes ismét faragni tudott hátrányából és egy gólra felzárkóztak, de a cseh gárda ismét meglépett több góllal. Az első játékrész hajrájában egy gólra is felzárkózott a dunaszerdahelyi együttes, de nem tudtak kiegyenlíteni és 18-16-ra a Slavia nyerte az első játékrészt.

Szünetről visszatérve a DAC nem tudott faragni hátrányból és a hazaiak sokáig tartották kétgólos előnyüket, sőt növelni is tudták azt. A 40. percben már négy góllal is vezetett a prágai együttes, Debre Viktor együttesének ezúttal nem volt ellenszere a prágaiak ellen és a védekezés is gyengén működött. A folytatásban a prágaiak egyre inkább növelni tudták előnyüket, negyedórával a vége előtt már öt góllal vezettek a házigazdák. A 47. percben pedig már nyolc gól is volt a két csapat között a különbség a Slavia javára.

A címvédő dunaszerdahelyi lányoknak ezúttal nem volt esélye a győzelemre és végül hétgólos vereséget szenvedtek a cseh fővárosban a szezon során először, ezzel a Slavia otthonában szakadt meg hatmeccses győzelmi sorozata a csallóközi gárdának. A vereség ellenére a DAC megőrizte vezető helyét a tabellán ugyanis a Baník Most hazai pályán kikapott a Nagymihálytól, ezzel három 12 pontos gárda áll a tabella első három helyén.

“Olyan történt velünk, amihez nem vagyunk hozzászokva,kikaptunk. A vereség megérdemelt volt, hűen tükrözi az elmúlt három-négy hét munkáját. Gyenge védekezés és még gyengébb kapusteljesítmény volt jellemző az egész mérkőzés folyamán. A támadásban az első félidő rendben volt, de a második játékrészben elbizonytalanodtunk, és egyre több hibát vétettünk. Sajnos ez egy ilyen nap volt. A következő héten lesz lehetőségünk hogy javítsunk.” - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 7. forduló:
DHC Slavia Prága - HC DAC Dunaszerdahely 34-27 (18-16)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.