2023. szeptember 13., 10:28

Osztrák jégkorongliga: A Fehérvár számára minimális célkitűzés a rájátszásba jutás

Kiss Dávid, az osztrák jégkorongligában (ICEHL) szereplő Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője szerint minimális célkitűzés, hogy a pénteken rajtoló szezonban bejussanak a rájátszásba, mert "amelyik csapat már egyszer megérezte, milyen döntőt játszani, nem adhatja alább".

Fehérvár
Fotó: Hydro Fehérvár AV19 hivatalos facebook oldala

A Volán 2022-ben volt finalista, legutóbb pedig sorozatban harmadik szezonjában ért oda a playoffba; 2021-ben és idén a negyeddöntőben esett ki.

A felkészüléssel elégedett vagyok, folyamatos fejlődést akartam látni a srácoktól, és ezt sikerült elérni. Nem hullámzott a játékunk az öt mérkőzésen, hanem egyre jobban játszottunk. Az utolsó meccsünkön már az emberelőny-kihasználás és az emberhátrány-kivédekezés is jól működött. A kiállítások száma is csökkenő volt. Többféle sorkombinációban álltunk fel, próbáltuk megtalálni a kémiát a játékosok között, mert voltak távozók és érkezők is

- mondta az MTI-nek a 33 éves Kiss, aki a klubtörténet legfiatalabb vezetőedzője, és egyben az első magyar tréner az osztrák ligában.

Kiemelte, hogy

az már minimális célkitűzés, hogy a rájátszásba jussanak.

Amelyik csapat már egyszer megérezte, milyen döntőt játszani, nem adhatja alább. Ez magunkkal szemben elvárás, kerüljünk be a playoff-ba, és ott nyerjünk minél több meccset. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. A keretünk nem olyan mély, ezért nem lenne jó, ha sok sérültünk lenne a szezonban

- tette hozzá.

A Fehérvár a cseh élvonalban érdekelt Mountfield HK ellen játszotta utolsó felkészülési összecsapását, még múlt csütörtökön Bécsben, és hosszabbítás után 5-4-re kikapott.

Azt hiszem joggal lehetünk büszkék magunkra. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben elégedett lehetek, hiszen egy kiváló együttes ellen játszhattunk, és kétszer annyit lőttek kapura, mint mi, de mégiscsak el tudtunk menni a hosszabbításig, ahol közel álltunk, hogy négy a háromban befejezzük az összecsapást. A mérkőzés összképe alapján az ellenfél megérdemelten nyert, mi pedig rengeteg pozitívummal léphetünk tovább, számos jó dolgot tudunk majd felhasználni és tovább vinni

- tette hozzá.

A Fehérvár pénteken Asiagóban, szombaton pedig Bolzanóban lép jégre az ICEHL 2023/24-es kiírásának első két fordulójában.

Csütörtökön egész nap buszon leszünk, pénteken délelőtt lesz még a helyszínen egy átmozgató edzés, és utána belecsapunk a bajnokságba

- mondta Kiss.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.